U15 Türkiye Güres Sampiyonasi'nin Açilis Seremonisi Yapildi

Sivas’ta baslayan U15 Serbest-Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi tüm hiziyla devam ederken, sampiyonanin seremonisi Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Belediye Baskan Vekili Ramazan Baker, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sampiyonu ve UWW eski Asbaskani Ahmet Ayik, Türkiye Güres Federasyonu Baskan Vekili Kerim Salman ve il protokolünün katilimiyla yapildi.

Türkiye Güres Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan Güres U15 Türkiye Sampiyonasi sürüyor. Taha Akgül Spor Salonu’nda devam eden heyecan dolu sampiyonaya 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katilim sagliyor.

Bu kapsamda pazartesi günü baslayan sampiyonanin seremonisi bugün Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Sivas Belediye Baskan Vekili Ramazan Baker, Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, Türkiye Güres Federasyonu Baskan Vekili Kerim Salman, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sampiyonu ve UWW eski Asbaskani Ahmet Ayik, Olimpiyat üçüncüsü Cenk Ildem, il protokolü, federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcularin katilimiyla yapildi. Sporcularin tören yürüyüsü ile baslayan seremoni saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti.

Açilis seremonisinde Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, Türkiye Güres Federasyonu Baskan Vekili Kerim Salman ve Olimpiyat üçüncüsü Cenk Ildem birer konusma yapti.

Simsek: “Ülkemizde güres deyince, Sivas akla gelen ilk sehirlerdendir”

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Sivas’in birçok sampiyonaya ev sahipligini yaptigini belirterek, “Pehlivanlar sehri, sultan sehri Sivas’imiza hos geldiniz diyor, sizleri sevgiyle, muhabbetle selamliyorum. Bu önemli turnuvayi ilimize kazandiran Spor Bakanimiza, Spor bakan yardimcimiz Hamza Yerlikaya’ya ve emegi geçen federasyon baskanimiza tesekkür ediyorum. Insanlik tarihi kadar eski olan ata sporumuz güres Türk milleti için çok önemli ve çok özel bir spordur. Kuskusuz ülkemizin en basarili oldugu spor branslarina birisi de gürestir. Ülkemizde güres deyince, Sivas akla gelen ilk sehirlerden, ilk illerden birisidir. Ilimiz Osmanli döneminden günümüze güresçinin harman oldugu yer olarak anilmis bu sözde ülke genelinde taninmis ve birçok sampiyon çikarmistir. Sivas yine önemli bir müsabakaya ev sahipligi yapiyor. Sampiyonaya gelen tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” diye konustu.



Ahmet Ayik: “Sivas’a uluslararasi bir turnuva istiyoruz"

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sampiyonu ve UWW eski Asbaskani Ahmet Ayik ise, sporculara basarilar dileyerek, “Tabii anilmak güzel bir sey. Sivasli olarak adimin verilmesi çok güzel. Ben federasyonumuza Sivas’taki bütün emegi geçen hemsehrilerime, basta il müdürlügü olmak üzere federasyonumuza herkese tesekkür ediyorum. Çok güzel bir salon, çok güzel bir organizasyon. Ama ben istiyorum ki insallah Güres Federasyonumuzdan hem Sivasli hemsehrilerimizden ben de yardimci olacagim ve benim de destegimle söylüyorum; Sivas’a uluslararasi bir turnuva veya Avrupa sampiyonasi istiyoruz. Insallah bunu gerçeklestirecegiz. Emegi geçenlere tekrar tesekkür ediyorum. Sporculara da basarilar diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Olimpiyat Sampiyonu Mahmut Demir, Türkiye Güres Federasyonu Baskan Vekili Kerim Salman, Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek’e ve Belediye Baskan Vekili Ramazan Baker’e plaket takdim etti. Vali Yilmaz Simsek ile Belediye Baskan Vekili Ramazan Baker, bazi kategorilerde dereceye giren sporculara madalya verdi.

Kaynak: İHA