Samsunspor Bir Tek Galatasaray'in Bilegini Bükemedi

Samsunspor, bu sezon Süper Lig’de en az iki kez karsilastigi 13 takim arasindan sadece lider Galatasaray’dan puan alamadi.

Süper Lig’de 11 yil aradan sonra mücadele veren Samsunspor, ligin ilk 7 haftasindan sonra yaptigi hoca degisikligi ile formda bir görüntü sergilemeye basladi.

Simdiye kadar ligdeki 19 takimdan 13’ü ile hem içeride hem de disarida karsilasan Karadeniz temsilcisi, lider Galatasaray hariç tüm takimlardan en az 1 puan alma basarisi gösterdi. Samsunspor’un oynadigi 2 maçi da kaybettigi tek takim ise Galatasaray olarak dikkat çekti.

Samsunspor, bu sezon iki kez karsilastigi rakiplerinden Sivasspor’dan 4, Fenerbahçe’den 1, Kayserispor’dan 3, Antalyaspor’dan 3, Gaziantep FK’dan 1, Çaykur Rizespor’dan 3, Basaksehir’den 1, MKE Ankaragücü’den 3, Hatayspor’dan 3, Istanbulspor’dan 4, Pendikspor’dan 1 ve Besiktas’tan da 1 puan aldi.

Kirmizi-beyazlilar ilk yarida deplasmanda karsilastigi Galatasaray’a 4-2 kaybederken, ikinci devredeki müsabakadan da 2-0 maglup ayrilmisti.

Kalan 6 haftada Adana Demirspor, Kasimpasa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karsilasacak olan Samsun temsilcisi, bu takimlarin 4’ünden de ilk devrede puan almisti. Ilk yarida oynadigi mücadelelerden sadece Trabzonspor ve Alanyaspor’dan puan kazanamayan Samsunpspor, agirlayacagi rakiplerinden en az 1 puan alabilirse ligdeki 19 takimin 18’inden puan elde ederek sezonu kapatmis olacak.

Kaynak: İHA