Samet Aybaba Açiklamasi 'Sergen Yalçin'la Bu Süreçte Hiç Görüsmedik'

Yeni teknik direktör arayislarinin devam ettigini söyleyen Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba, bu süreçte Sergen Yalçin ile hiç görüsmediklerini dile getirdi. Aybaba, yeni sezon öncesi kadro yapilanmasi konusunda da çalismalarin sürdügünü belirtti.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Besiktas, sahasinda oynayacagi MKE Ankaragücü maçinin hazirliklarini ilk bölümü basina açik olarak gerçeklestirdigi antrenmanla sürdürdü. Idmani Besiktas Futbol Takimlari Genel Koordinatörü Samet Aybaba ve Besiktas Kulübü Futbol Sube Sorumlusu Feyyaz Uçar da takip etti. Ikili, antrenman sonrasi basin mensuplariyla sohbet toplantisi gerçeklestirdi.

Yollarin ayrildigi Portekizli teknik direktör Fernando Santos’un saha içindeki hiçbir kararina etki etmedigini vurgulayan Samet Aybaba, “Isimler üzerinde durmaya gerek yok. Bizim için her oyuncumuz degerlidir. Sahaya sürülen oyuncular hocanin kendi takdiri. Saha içi benim alanim degil. Ben önceden oldugu gibi bundan sonra da teknik direktöre karismam. Düsüncelerimizi söyleriz ancak. Biz Santos hocayla konustugumuzda bir seyleri anlatmaya çalistik, gerekli seyleri söyledik. Ama tabii ki takdir kendisinin. Tercih tamamen kendisine ait. Aldigi kararlarla doru mu yapti, yanlis mi yapti.. Kararini zaten kamuoyu veriyor, Besiktas veriyor. Verdi de zaten” diye konustu.



“Bu süreçte Sergen hocayla görüsmemiz etik olmaz”

Yeni teknik direktör arayislarinin devam ettigini aktaran Aybaba, “Biz çok görüsmeler yaptik. Takimin durumundan dolayi yeterli geri dönüs alamadik. Takimin basina getireceginiz hocaya göre durum degisir. Çok transfer istenebilir. Büyük bütçeler istenebilir. Futbolun akisi böyle. Bir ihtimal de siz kadronuzu kurarsiniz ve sonrasinda hocayi getirirsiniz. Bu sefer de is farkli yerlere gider. O yüzden biz antrenörle alakali her zamanki gibi çalismalarimiza devam ediyoruz. Sergen Yalçin ile bu süreçte hiç görüsmedik. Kendisi zaten su anda bir takimi çalistiriyor. Kendisiyle görüsmemiz her seyden önce etik bir durum degil. Yeni teknik direktörümüzün yerli veya yabanci olmasindan daha önemli olan bizim istedigimiz sisteme uyum saglamasi gerekiyor. Besiktas’in oyun düsüncesi, sistemi belli. Çok kosan, temas eden, mücadele eden, coskulu, istekli oynayan, büyük takim oyunu oynayan, rakip alanda baskili oynayan bir sistemi olmali Besiktas’in. Bu özelliklere uyan bir teknik adamla anlasacagiz” seklinde konustu.



“Saha içi kaliteyi arttirmamiz lazim”

Yeni sezon öncesi kadro yapilanmasi için çalismalarin devam ettigini sözlerine ekleyen Samet Aybaba, “Transfer çalismalarimiz her zaman devam ediyor. Ben ayri gittim, Feyyaz hoca ayri gitti. Elimizde genis bir oyuncu listesi var. Raporlarimizi hazirladik. Bunlarin hepsini baskanimiza bilgi olarak veriyoruz. Bu sekilde transfer politikamizi sürdürecegiz. Marka degeri yüksek olan kulüpler bu sekilde çalismak zorundadir. Bizim saha içi kaliteyi artirmamiz lazim. Listemizde genç oyuncular da var. Tecrübeli oyuncular da var. Orta yasa yakin oyuncu tipleri de var. Kabul edelim ki biz yeniden yapilanmanin içerisindeyiz. Elimizde çürümüs bir takim var. Bu durum kolay degil. Rakiplerimizin kadro yapilanmalarini görüyorsunuz. Saha içerisinde giren oyunculara, çikan oyunculara bakin. Biz bu durumun çok gerisinde kaldik. Bu yapilanmayi olmasi gereken duruma getirecegiz. Fakat çok kolay bir sey degil. Hemen 3-5 günde olacak seyler degil. Geçtigimiz dönemlerde yasadigimiz ‘Feda’ dönemini hatirlayin. Sabrettikten sonra geldigimiz kaliteye, elde ettigimiz basarilara bakin. O yüzden su anda yapacagimiz bir hata bizi hedefimizden daha da uzaklastirir. Ben bu kulübe geleli 47 sene oldu. Feyyaz hocanin yaklasik 40 sene olmustur. Bizim bu kulübe bir aidiyet duygumuz var. Camia hep iyi yerlerde olsun isteriz. Hep bu duygu ve düsüncelerle buradayiz. Zamana ve saygiya ihtiyacimiz var. O yüzden çok titiz bir sekilde çalismalarimiza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Feyyaz Uçar: “Besiktas’a yakisacak olan hocayi belirleyecegiz”

Takimin basina geçecek yeni teknik direktör için titiz çalistiklarini söyleyen Feyyaz Uçar ise, “Baskanimiz bizzat bir önceki dönemde de yaklasik 20 teknik adamla görüsmüstü. Sezon arasinda gelmek istemeyen, kadroyu görüp görmek istemeyen oldu. Puan tablosunu görüp gelmek istemeyen oldu. Biz Besiktas’a yakisacak olan hocayi belirleyecegiz ve kendisiyle sezon sonunda bir anlasma yapacagiz. Yeni Hocanin sezon basinda takimin basinda olacagindan dolayi avantajli olacagiz. En azindan kendisine bir seyler vaat edebilecegiz. Transfer bütçesi verebilecegiz. Dolayisiyla isler çok daha rahat olacak” dedi.

Kaynak: İHA