Maraton Izmir'de Geri Sayim Basladi

Besincisi düzenlenen Maraton Izmir, 21 Nisan Pazar günü baslayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avci da bu organizasyonda yer alacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesinin bu yil besincisini düzenledigi Maraton Izmir’e 21 Nisan Pazar günü start veriliyor. Dev organizasyonda, Teknik Direktör Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi’nde dört kanali yüzerek geçmeyi basaran ilk ve tek Türk kadini Bengisu Avci da yerlerini alacak. Sidrex Kosu Takimi ve Bengisu Avci, Saglikta Kalite Dernegi’nin (SAGKAL) Izmir Eczaci Odasi ile birlikte düzenledigi “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyasi için kosacak.

600 sporcu mücadele edecek

Dünya Atletizm Federasyonu tarafindan Road Race Label (Uluslararasi Yol Kosusu Sertifikasi) verilen Türkiye’nin en hizli maratonu, saat 08.00’de Sair Esref Bulvari’ndaki eski IZFAS Genel Müdürlügü binasinin önünden baslayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarista Alsancak üzerinden Karsiyaka’ya ulasacak ve Bostanli Iskelesi’ne gelmeden dönecek. Ayni parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerinden Inciralti’na varacak sporcular, Marina Izmir’den dönerek baslangiç noktasinda yarisi tamamlayacak. Yarista 38 farkli ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek. Maraton Izmir kapsamindaki 10 kilometrelik yarisin starti da ayni gün ve ayni noktadan saat 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvari üzerindeki Köprü Tramvay duragindan dönerek, Fuar Kültürpark eski IZFAS binasi karsi seridinde yarisi tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak.

Kitler, Kültürpark içerisindeki kapali tenis kortundan alinacak

Toplam 5 bin 600 sporcu ile kosulacak maratona katilacaklar kitlerini, 18-19-30 Nisan tarihlerinde Kültürpark içerisindeki kapali tenis kortundan teslim alabilecek. Sponsor ve spor firmalari ile olusturulan etkinlik alaninda kurulacak çesitli stantlar ile firma etkilesimleri saglanacak, spor aktiviteleri ve söylesiler ile spor dolu üç gün geçirilecek.

Öte yandan 2021 yilinda 2:09:35’lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kirdi ve MaratonIzmir, Türkiye’de kosulan en hizli parkur unvanini aldi. MaratonIzmir bu rekor ile 2021 yili World Atlethics Dünya Siralamasi’na 20. sirada girdi. 2022’de ise 2:09:27’lik müthis bir derece ile Kenyali ünlü atlet Lanny Rutto rekoru daha da gelistirmeyi basardi.

Kaynak: İHA