Hüseyin Yücel Açiklamasi 'Tüm Camia Olarak Türkiye Kupasi'na Odaklandik'

Besiktas Ikinci Baskani Hüseyin Yücel, tüm camia olarak Türkiye Kupasi’ni kazanmaya odaklandiklarini söyledi.

Uluslararasi Yapay Zeka Zirvesi, Bahçesehir Üniversitesi Future Kampüsü’nün ev sahipliginde 16-17 Nisan tarihleri arasinda düzenleniyor. Etkinlige katilan Besiktas Ikinci Baskani Hüseyin Yücel, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Su an için takim halinde Türkiye Kupasi’ni kazanmaya odaklandiklarini söyleyerek sözlerine baslayan Yücel, “Su an için tüm teknik kadro, hocamiz Serdar Topraktepe, Samet hocamiz, Feyyaz hocamiz ve yönetim kurulu olarak Türkiye Kupasi’na odaklandik. Geçmis günlerde açiklama yapmistik, transfer komitesi kurulduguyla alakali. Bu komite hiç vakit kaybetmeden hem yerli hem yabanci hoca alternatiflerini çikartiyor. Önümüzdeki günlerde, Türkiye Kupasi’ni atlattiktan sonra görüsmelere baslayacagiz. Benim taraftarlarimizdan ricam, sosyal medyada çok fazla isim yaziliyor. Söyle bir boyuta bile gidebiliyor; su yöneticiyle konustum, bu teknik hocayi sordular, bu yöneticiyle konustum, bununla anlasiyormus gibi söylemelere kesinlikle itibar etmesinler. Transfer komitemizde 5 arkadasimiz mevcuttur. Onlarin ya da baskanimizin agzindan duymadiklari bir sözü bizim taraftarlarimiz hiçbir sekilde itibar etmesinler. Dedigim gibi, Türkiye Kupasi’na odaklanmis durumdayiz” ifadelerini kullandi.

“Bazi kulüpler gibi sabah ayri, aksam ayri demeçler vermiyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 18 Temmuz olarak belirledigi seçim genel kurulla ilgili düsüncelerini aktaran Yücel, “Biz ilk gün hangi noktadaysak yine ayni noktadayiz. Çünkü Besiktaslilik durusu bunu gerektirir. Geçtigimiz hafta Kulüpler Birligi’ne gittigimizde bunu dile getirmistik. Bazi kulüplerimiz gibi sabah uyaninca farkli, aksam yatarken farkli demeçler vermiyoruz. Bunu ne etik buluyoruz ne de düzgün bir davranis olarak görüyoruz. O yüzden Besiktas kulübü olarak ilk günkü yerdeyiz” diye konustu.



“Semih sadece Besiktas için degil, Türkiye için de çok kiymetli bir oyuncu”

Genç futbolcu Semih Kiliçsoy’la alakali basinda yer alan transfer dedikodularina da açiklik getiren Hüseyin Yücel, “Bunlar su an sadece dedikodu, ortada hiçbir somut gelisme yok. Somut bir teklif yok. Hatta sifahi bir sey bile yok. Ama Semih bizim çok kiymetli oyuncumuz. Sadece Besiktas için degil, Türkiye açisindan çok kiymetli bir oyuncu. Çok gelecek vaat eden bir oyuncu. Bu zamana kadar Avrupa’ya gönderdigimiz oyunculardan daha fazla bonservis bedeliyle gönderebilecegimiz oyunculardan bir tanesi. O yüzden ona simsiki sarilmaliyiz. Su an onun kafasini olup olmadik PSG, Chelsea gibi takimlarla mesgul etmemek lazim. Biraz daha pismesini beklemek lazim diye düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

“Demek federasyonumuz Besiktas maçlarini önemsemiyor”

Ikinci Baskan Yücel, Süper Lig’de geride kalan haftada Besiktas’in evinde oynadigi Samsunspor maçina yabanci VAR hakemi atanmamasini elestirerek, “Sasirdik mi, sasirmadik. Demek federasyonumuz Besiktas maçlarini önemsemiyor diyeyim. Hasan Baskan ile bugün Kulüpler Birligi toplantisina gidecegiz. Insallah orada en dogru kararlari aliriz” dedi.

Yabanci VAR hakemlerinin Türk futboluna nasil katki saglayacagina yönelik soruyu Hüseyin Yücel, “Çok daha saglikli, en azindan insanlarin içi ve psikolojisi rahat. Tabii hakem arkadaslar da hata yapabilirler ama insanlarin kafasinda bir süphe kalmadi. Bu bile çok büyük bir ilerleme, Türk futbolu açisindan büyük bir faydalidir” diye cevaplandirdi.

Besiktas Kulübü Ikinci Baskani Hüseyin Yücel, bu sezon Türkiye Kupasi’nin kalan bölümünde de yabanci VAR hakemi uygulamasinin sürdürülmesi için talepte bulunacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA