Hasan Arat Açiklamasi 'Türkiye Kupasi Hedefi Süresince Teknik Adam Ismi Konusmayacagiz'

Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat, Türkiye Kupasi süresince yeni teknik direktöre dair herhangi bir isim konusmayacaklarini dile getirdi.

Uluslararasi Yapay Zeka Zirvesi, Bahçesehir Üniversitesi Futu Kampüsü’nün ev sahipliginde 16-17 Nisan tarihleri arasinda düzenleniyor. Etkinligin Al in SPORTS oturumu, Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat ve Ikinci Baskan Hüseyin Yücel’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Organizasyonla ilgili düsüncelerini aktaran Baskan Arat, “Bu kampüsü çok merak ediyordum. Kapidan girdigim anda gördügüm enerji beni çok etkiledi. Türkiye’de uzun yillardir görmedigim genç nüfusun, girisimcilerin, gelecegin müjdesi oldugunu düsünüyorum. Bu kampüsün degerini bilin. Dünyada böyle güzel yerler çok yok. Burada çok güzel seyler üretilir” ifadelerini kullandi.

“Yapay zeka ile data okunabilirligi konusunda Arsenal ile de görüsecegiz”

Yapay zekanin Türk futboluna nasil bir katki saglayacagina yönelik Hasan arat, “Kullanicilarin spordan gelmesi gerekmez. Tarafsiz olmasi gerekir. Bugün bir futbolcunun ismini girdiginiz zaman muhtemel sakatliklari, kosu dakikalari, paslari gibi analizler ortaya çikiyor. Muazzam bir gelisme var. En önemli konu datanin okunabilirligi. Teknik direktörler arasinda bunlari analiz edemeyenlerin çok sansi yok. Klasik yöntemlerin disina çikildi. Bunu dünyada en iyi uygulayan kulüpler Manchester City, Liverpool, Barcelona, Arsenal’dir. Arsenal, yazilim sirketini satin almis ve 20-23 yasindaki gençler bu yazilimi yönetiyorlar. Biz de Besiktas’ta bunu yapmak için çalismalara baslayacagiz, Arsenal ile de görüsecegiz” diye konustu

“Futbol takimimiz bu sene talihsiz bir dönem geçiriyor”

Besiktas Futbol A Takimi’nin bu sezon neyden kaynakli olarak kötü bir sezon geçirdigiyle alakali sorulan soruya ise Baskan Hasan Arat, “Biz çok sürdürülebilir bir yönetim hazirligiyla göreve geldik. Bunlari degistirmek de kolay degil. Ama her sey dönüp dolasip futbol takiminin aldigi sonuca dönüyor. Yani o top kaleye girmiyorsa, yaptiklarinizin pek degeri kalmiyor. Futbol takimimiz bu sene talihsiz bir dönem geçiriyor. Bu dönemi atlatmak için de hazirliklarimiza basladik. Teknik direktör ve oyuncu planlamasini yapmaya çalisiyoruz. Zor bir durum oldugunu biliyoruz. Biz de bu zor durumu asmak için göreve talip olduk. Zaten her sey yolunda gitseydi böyle bir seçim olmazdi. Spordan gelen tecrübeniz yoksa bu islere hiç girmemek lazim. Zor günlerde ayakta kalabilmek önemlidir. Omuz omuza tüm arkadaslarimizla bu mücadeleye devam ediyoruz. Sporda umutsuzluk olmaz. Sporda vazgeçme yoktur. O nedenle camiamiz için dogrusu ne ise onu yapacagiz. Burada bizi izleyen ezeli rakibimiz ve ebedi dostlarimizin taraftarlarina da basarilar diliyorum” cevabini verdi.

“Türkiye Kupasi hedefi süresince teknik adam ismi konusmayacagiz”

Siyah-beyazli kulübün baskani, geçtigimiz günlerde yollarin ayrildigi Teknik Direktör Fernando Santos’un ardindan takimin basina geçecek teknik adam konusunda yerli ve yabanci alternatifler belirlediklerini aktararak, “Takima uyum saglayip saglayamayacagi konusunda çalismalar yapiyoruz. Bütçe disinda hareket etmek istemiyoruz. Kirilgan bir dönemdeyiz. Alacagimiz karar çok kritik olacak. Bu sebeple hassas davranacagiz. Türkiye Kupasi hedefi süresince isim konusmayacagiz” seklinde konustu.



“Iyi bir takimimiz var aslinda ama moraller bozuk, adaptasyon sorunu var”

Takim olarak bir performans sikintisinin oldugundan bahseden Hasan Arat, “Tarihte olmadigi kadar yüksek sayida antrenör degisikligi. Bu sikintilari gizlemenin kimseye bir faydasi yok. Ama basarilar, sikintilari büyük ölçüde çözümleyebilir. Önümüzde iki asamali bir kupa, bu kadar yakinken morali yüksek tutmaliyiz. Iyi bir takimimiz var aslinda ama moraller bozuk, adaptasyon sorunu var. Ama kupayi kazaninca ben durumun düzelecegini düsünüyorum. Sporda ümitsizlik olmaz” dedi.



“Türkiye’de federasyonlar içinde en iyi yönetilen, voleybol federasyonu”

Mevcut Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin nasil oldugunu yapay zekaya sorup sormadigiyla ilgili Arat, “Yapay zekaya sordum su anda. Anlamakta zorlaniyor. TFF hatirlarsaniz, ’Hakem atamalarini yapay zeka yapacak’ demisti ama buna da müdahale ettiler. Biz yapay zekayi kullanirken müdahale etmemeliyiz. Yazilimcilar altyapiyi hazirlayabilirler, yöneticiler bu yapiyi yönlendirmeye kalkarsa güvenilirlik kaybolur. Güvenin kayboldugu yerde seçimler çözümdür. Bunu her alanda düsünebilirsiniz. Burada eger bir sikinti varsa seçimlere fazla uzatmadan gitmek yerindedir. Bu islere sporun içinden gelen insanlarin gelmesi lazim. ’Ben is adamiyim, gelip TFF’ye baskan olayim’ gibi bir durum yok. Bütün sikintilari bilmeniz lazim. Demokratik sekilde olmali, çok aday olmali. Kurullar atamayla gelmemeli. VAR’da yabanci hakem olmasi olumlu, bu da rekabetten geliyor. Yönetimler örnek olmak zorunda. Türkiye’de federasyonlar içinde en iyi yönetilen federasyon, voleybol federasyonu. Voleybolun içinden gelen bir federasyon. Dünyada takim sporlarinda madalya sansi olarak gösterilen tek takim. Voleybol lisesini kurmuslar, devamli oyuncu çikiyor. Bu da iyi yönetim ilkesinden kaynaklaniyor. Bir de futbolda harcanan paralara bakin. Buna kulüpler de dahil. Burada yönetimlerin revizyon yapmasi lazim, gençlerin devreye girmesi lazim. Baskan adayi için, ’Su kadar imza lazim’ diyorlar. Bu imza tekelini bile vermemek lazim. Çiksin gençler aday olsun. Türkiye’deki en basarili model olan voleybol federasyonunu herkesin takip etmesi lazim” diye sözlerini sonlandirdi.

Kaynak: İHA