Hasan Arat Açiklamasi 'Akliselim Bir Karar Alinarak, Seçim Süreci Hizlandirilmalidir'

Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 18 Temmuz olarak açikladigi seçimli genel kurul toplantisinin daha yakin bir tarihte ve çok adayli olarak yapilmasi gerektigini söyledi.

Kulüpler Birligi Vakfi, TFF’nin 18 Temmuz olarak açikladigi seçimli genel kurul toplantisinin daha erken bir tarihe alinmasiyla ilgili vakfin Maslak’ta bulunan ofisinde bir araya geldi. Toplanti öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat, “Besiktas Kulübü olarak seçim tarihi açiklandigindan itibaren bu tarihin çok geç olacagini gerekçelerle bildirdik. Bu konuda da israrciyiz. Çünkü ligin baslamasina çok az bir süre kala genel kurulun yapilmasi, kurullarin olusturulmasi problemlerin çözülmesi gibi birçok sorunlar var. Bugün burada Kulüpler Birligi, akliselim bir karar alarak bu seçimi hizlandirmalidir. Seçim bir an evvel yapilmalidir. Türk futbolu açisindan bu durum son derece kritik bir virajdir. Bu yapilanmanin Türk futboluna zarari degil faydasi olur. Çünkü çekilen sikintilar giderek artiyor” diye konustu.



“Adaylar tarafsizlik sözü vermelidir”

Seçimde aday olacak kisilerin kulüplerle baglarini koparmalari gerektigini vurgulayan Baskan Hasan Arat, “Demokratik bir seçim olmasi lazim. Çok adayli seçimlerde her zaman fayda vardir. Sonrasinda da kurullarin demokratik seçilmesinin önünü açmamiz gerekmekte. Bu seçimde aday olacak baskan adaylari, mutlaka bir kulübün sempatizani veya üyesidir. Adaylik sürecinde kulüplerinde üyeliklerini mutlaka dondurmalidir ve tarafsizlik sözü vermelidir. Bunu çok çagdas bir sekilde yapabilecegimizi düsünüyorum. Yapmamiz gerekiyor. Çünkü Türkiye, özellikle son 4 ayda dünyada iyi bir izlenim vermiyor. Bu resmi hep birlikte düzeltebiliriz. Demokratik yollarla gelecek bir baskan ve heyetin tüm kulüplerin de destegiyle, alt liglerdeki takimlari da çok ciddi benimseyerek bir birlik ve beraberlik olusturmalilar. Biz Besiktas Kulübü olarak bastan beri söylemlerimiz aynidir. Geri adim atmayacagiz. Bütün dünya Türkiye’de yasananlari görüyor. Bu durumun savunulacak bir yani kalmadi artik. Gelinen nokta çok kritik. Avrupa’da bu kadar sikintili bir sürecin oldugunu söyleyebilir miyiz? Türkiye buna layik degil. Ülke olarak daha iyilerine layigiz. Bu is sadece stadyum yapmakla, iyi takim kurmakla olmuyor. Hepimiz elimizi tasin altina koyarak, aday olacak kisileri gözden geçirmemiz gerekiyor” açiklamalarinda bulundu.

“Kullanilan hak, mutlaka dogru bir haktir”

Galatasaray Baskani Dursun Özbek’in imza kampanyasina karsi tutumunun hatirlatilmasi üzerine Baskan Arat, “Demokrasilerde dogru yol, herkesin mutlaka kendi düsüncesini söylemesiyle olur. Tüzük bunu kulüplere bir hak olarak veriyorsa, kulüpler bu haklarini kullanir. Hangi yolun dogru, hangi yolun yanlis oldugunu kulüpler belirler. Besiktas olarak biz her zaman bu konuda öncülük yapmaya haziriz. Ama dogru yolun hangisi oldugunu içerideki kulüpler ve oy hakki olan insanlar verecektir. Çünkü tüzük geregi onlar haklarini kullaniyorlar. Kullanilan hak, mutlaka dogru bir haktir” ifadelerini kullandi.

“Önemli olan Türk futboludur”

Aday olacak kisilerin vizyonlu ve Türk futboluna yarar saglayacak kisiler olmasi gerektigini dile getiren Baskan Arat, “Besiktas Jimnastik Kulübü, kulüp farki gözetmeksizin üzerindeki formayi aday oldugu andan itibaren çikartan, uluslararasi nitelige sahip, Türk futbolunu daha iyi yerlere götürecek her türlü adaya destek olur. O yüzden kisiler burada çok da önemli degil. Önemli olan Türk futboludur. Biz bunu düzeltmek için her türlü öncülügü yapacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA