Engelli Sporcular Yüzme Sampiyonasinda Performanslariyla Göz Doldurdu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübünün engelli sporculari, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 2-3 Nisan tarihlerinde Sivas’ta düzenledigi Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Sampiyonasinda performansiyla göz doldurdu, 40 madalya elde etti.

Spora ve sporcuya olan destekleriyle öne çikan Gaziantep Büyüksehir, yetistirdigi sporcularla, sehrin madalya sayisini artirmayi sürdürüyor. Bu kapsamda GBB Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskanligi Engelsiz Sporlar Sube Müdürlügü bünyesinde yetistirilen ve Gaziantep’i temsil eden 5 görme, 3 bedensel engelli sporcu, 2 gün süren Sivas’taki yarismada 6 kategoride toplamda 40 madalya kazandi.

Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bölge Sampiyonasi 2’nci Vize Yarismasi’nin ilk gününde 50 metre kelebek, serbest, 100 metre serbest, kurbaga, sirt ile 400 metre serbest kategorilerinde 10 altin, 3 gümüs ve 2 bronz olmak üzere toplamda 15 madalya kazanirken, yarismanin ikinci gününde 18 altin, 5 gümüs ve 2 bronz ile toplamda 25 madalya ile günü tamamladi.

Yarismanin genel toplaminda 40 madalya elde eden sporcular, engelli bireyleri gerek toplumsal gerekse de sosyal hayatta Gaziantep Büyüksehir olarak sunulan hizmetlerin basari da önemli pay sahibi olduguna dikkati çekti.

Kaynak: İHA