Efsane Karateci Turgay Yesilyurt, Tavsanli'da Sporculara 'Kata' Semineri Verdi

Türk karatesinin efsane ismi Turgay Yesilyurt, Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde Karate Okulu ve Tavsanli Belediyesi Spor Kulübü karate takimlarina özel bir ’Kata’ semineri verdi.

Yillarca karate bransinda Türkiye’yi, uluslararasi alanda temsil etmis, antrenörlük kariyerinde dünya çapinda sporcular yetistirmis ve son olarak Birlesik Arap Emirlikleri Kata Teknik Direktörü olan Turgay Yesilyurt’un, Tavsanli’da düzenledigi seminerde, Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Erkan Tasbasi ve Türkiye Karate Federasyonu Egitim Kurulu Üyesi Murat Kiroglu da yer aldi.

Tavsanli Karate Takimlari Antrenörü Mustafa Ogulcan Alimci, "Benim antrenörüm olan degerli hocam Turgay Yesilyurt’un davetimiz üzerine gelerek sporcularimiza katki saglamasi bizleri sevindirmistir. Henüz altinci yilimizda Türk karatesine ve Türk sporuna yüzlerce sporcu kazandirmis ve dünya çapinda basarilar elde etmis bir takimiz. Bu dogrultuda Turgay hocamizin da katkilariyla daha büyük bir ivme kazanacagiz. Seminerimizde, tecrübesiyle bize katki saglayan Murat Kiroglu hocama ve Türk Karatesine yillardir her kademede büyük hizmetleri olan çok kiymetli hocamiz Erkan Tasbasi’na yürekten tesekkür ediyoruz" dedi.

Tavsanli Belediyesi Spor Kulübü ve Tavsanli Karate Okulu Spor Kulübü Karate Takimlari, Basantrenör Mustafa Ogulcan Alimci esliginde, 31 Mayis - 2 Haziran 2024 Tarihleri arasinda Istanbul’da düzenlenecek olan 28. Balkan Çocuklar Karate Sampiyonasi ve ekim ayinda Italya’da yapilacak Ümit, Genç ve U21 Dünya Sampiyonasi’na hazirlaniyor.

Kaynak: İHA