Dursun Özbek Açiklamasi 'Imza Kampanyasinin Gerekliligi Kalmadigini Düsünüyoruz'

Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 18 Temmuz olarak açikladigi seçimli genel kurul toplantisinin öne çekilmesi gerektigini söyledi. Baskan Özbek, bu kapsamda Kulüpler Birligi’nin baslattigi imza kampanyasina ise artik gerek kalmadigini dile getirdi.

Kulüpler Birligi Vakfi, TFF’nin 18 Temmuz olarak açikladigi seçimli genel kurul toplantisinin daha erken bir tarihe alinmasiyla ilgili vakfin Maslak’ta bulunan ofisinde bir araya geldi. Toplanti öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Galatasaray Baskani Dursun Özbek, "Federasyonun bugünkü yönetimi itibariyla Süper Lig kulüpleri içinde olusan ortak görüs, basarili bir yönetim olmadigi yönündeydi. Bunu ortak görüs olarak ortaya koyduk. Bir erken seçimle yönetimin yenilenmesi gerektigini ben de defalarca ifade ettim. Yönetmelik geregi erken seçim çagrisi yapilabilmesi için belli sayida delegenin imzasi gerekiyordu. O gün itibariyla Galatasaray da erken seçimden taraf oldugu için imza kampanyasina katilacagimizi ifade etmistik. Sonrasinda Mehmet Büyükeksi, erken seçime gidilecegini ve tarih açiklayacagini söylemisti. Bunun üzerine de imza kampanyasinin bize göre gerekliligi kalmadigini düsünüyoruz. Erken seçim tarihini 18 Temmuz olarak açikladilar. Tarih uygun mudur, degil midir, ayri bir sey. Bizce de seçimin daha erken tarihte yapilmasi esastir fakat bunun diyalogla çözülmesi gerektigini düsünüyoruz. Burada önemsedigim husus Kulüpler Birligi içindeki bölünmeyi engellemek. Burada imza verenler olacak, vermeyenler olacak, bu da birlikteligi yaralayacaktir. Zaten Mehmet Büyükeksi erken seçime evet dedigine göre, seçimin de daha erken tarihe çekilmesi yönünde kapinin açik oldugunu düsünüyorum. Bu konuda da defalarca kendisiyle görüstüm. Türk futbolunun menfaati, bu seçimin daha erken yapilmasi. Bunun yolu da diyalog kapisini açik tutmak ve bu diyalogu sürdürmek. Imza toplayarak bunun üzerine gitmektense bizim düsüncemiz görüserek, mutabik kalarak erken seçimi yapmak. Buradaki en önemli husus imza veren, vermeyen diye bölünmenin önüne geçmektir" diye konustu.



"Uzlasmanin sonuç verecegini düsünüyorum"

Baskan Özbek, TFF Baskani Mehmet Büyükeksi’yi ikna etmeye çalistigini belirterek, "Görüsmelerimden aldigim intibaya göre uzlasmanin sonuç verecegini düsünüyorum. Uzlasmanin sonucunu denemek gerekli. Bundan sonuç alinamazsa ne yapilacak konusu, uzlasmanin sonucu beklemekten geçer. Mehmet Büyükeksi’yle konunun ehemmiyeti sebebiyle görüsüyoruz. Bu seçimin haziran ayinda yapilmasinin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Mehmet Büyükeksi’yi görüserek ikna etme çabasindayim. Bunlari denedikten sonra ne yapacagimizi o zaman düsünmek lazim" seklinde konustu.

Birlik içerisinde olabilecekken bölünme riskini vurgulayan Dursun Özbek, "Aramizda geçen konusmayi söylemem dogru olmaz. Galatasaray’in görüsünün en önemli maddesi, Kulüpler Birligi’ndeki birlikteligi bozmamak. Imza verenler olacaktir, vermeyenler olacaktir. Bu bölünmenin önüne geçmemiz gerekiyor. Birbirimizi ikna etmeye çalisip bunu denemekte fayda oldugunu düsünüyorum" cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA