Diyarbakir'da Okullar Arasi Boks Il Seçmeleri Düzenlendi

Türkiye Boks Federasyonu Diyarbakir Il Temsilciligi tarafindan organize edilen Gençlik Spor Il Müdürlügü Okul Sporlari Boks il seçme müsabakalari, Diyarbakir Stadyumu’nda bulunan boks salonunda düzenlendi. Il seçmelerinde dereceye girenler, okullar arasi Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi.

Diyarbakir’da düzenlenen Okullar Arasi Boks Il seçmesine, 21 kadin sporcunun yani sira 47 erkek sporcu katildi.

Kadinlarda 12 ayri siklette gerçeklestirilen 10 müsabaka, erkeklerde ise 23 farkli siklette ve yas grubunda toplamda 20 müsabaka düzenlendi.

Müsabakalara kendi sporculariyla katilan Diyarbakir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Antrenörlerinden Abdulaziz Selucik, etkinligin yogun katilimla gerçeklestigini belirtti.

Selucik, "Her yil düzenlenen il seçmeleri bu yil yogun katilimla gerçeklesti. Biz de bu etkinlige 5 sporcumuz ile katildik. 3 sporcumuz birinci, 1 sporcumuz ikinci, 1 sporcumuz üçüncü olmayi basardi. Biz, boksun Diyarbakir’da gelismesini saglamak için mücadele ediyoruz. Boks yapmak fiziksel ve zihinsel gelisime katkida bulunur. Spor istenmeyen davranislardan uzak tutup ayrica ögrencilerin akademik basarilarina katki saglar” dedi.

Kaynak: İHA