Baskan Ural Açiklamasi ' Hentbolu Birakilan Bir Spor Olmaktan Çikarmak Istiyoruz'

Okullararasi Küçükler Hentbol Türkiye Sampiyonasinda sampiyon olan Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takimi Baskan, Erdem Ural’i makaminda ziyaret etti.



Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takimi, Aksaray’da 1-6 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen Okullararasi Küçükler Türkiye Hentbol Sampiyonasinda finalde Zonguldak temsilcisini 14-11 maglup etti. Sampiyon takim, sampiyonluk kupalari ile birlikte Turhal Belediye Baskani Mehmet Erdem Ural’i 13 sporcu, Okul Müdürü Dilaver Bulut, Antrenörler Kadir Cihan Özyigit ve Emin Zeybek baskanlik makaminda ziyaret etti.

"Turhal’da hentbolu sürdürülebilir kilmak istiyoruz"

Baskan Mehmet Erdem Ural, sporcularla tek tek ilgilenerek tebrik etti. Hentbol sporunun öneminden bahseden Ural, ‘’Basarilariniz daim olsun. Insallah bundan sonra ki süreçte de daha ileri ki yaslarda da bu spora devam edersiniz. Biz bununla ilgili projeler planliyoruz. Insallah belli bir yasa gelip hentbolu birakilan bir spor olmaktan çikarmak istiyoruz. Çünkü meclis üyemiz yalçin beyde bu konuya hassas. Çocuklar belli bir yasa kadar geliyor, basarili oluyorlar, sonra ki süreçte sonra ki adima gidemiyorlar. O anlamda bir farkindaligimiz var. Turhal’da hentbol özelinde tüm spor dallarini gelistirmek için Turhal Belediyesi olarak destekleyecegiz. Hepinizi tek tek yeniden tebrik ediyorum. Basarilarinizin devamini diliyorum. Bundan sonra ki sampiyonalarinizda tekrar bizi gururlandirmanizi temenni ediyorum" dedi.



Belediye binasi önünde antrenör ve sporcularla birlikte çekilen hatira fotografi ile program sona erdi.

Kaynak: İHA