Bandirma'da Bahar Kupasi Türkiye Tenis Sampiyonasi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde düzenlenen ’Büyükler Bahar Kupasi Türkiye Serisi-3’ tenis sampiyonasi, Türkiye’nin çesitli illerinden 55 sporcunun katilimiyla basladi.

Bandirma Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafindan Bandirma Tenis Kulübü tesislerinde düzenlenen ve dün baslayan sampiyona, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

Turnuvaya Türkiye’nin çesitli illerinden katilan 55 sporcu, Bandirma’da kiyasiya bir mücadele verecek. Bandirma’yi temsil eden 8 oyuncu, sehrin ismini duyurmak için aylar öncesinden hazirliklarina basladi.

Turnuvaya; Ankara, Antalya, Istanbul, Izmir, Manisa, Balikesir ve İçel’den toplamda 55 sporcu olmak üzere katilim saglandi; bunlardan 15’i kadin, 40’i ise erkek sporculardan olusuyor.

Bandirma Tenis Kulübü Baskani Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandirmali tenis severlere yaptigi açiklamada sunlari belirtti:

“Birbirinden degerli toplam 55 sporcu, 40’i erkek 15’i kadin Türkiye’nin degisik illerinden gelerek sampiyonluk için ter dökecekler. Bandirma Tenis Kulübü olarak Türkiye çapindaki bir turnuvaya ilk defa ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bandirma’mizda 4 tane sosyal tesis kazandirdik. Türkiye Tenis Federasyonuna bagli bu bölgede tek kulübüz. Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenledigi Türkiye Sampiyonasi’na Bandirma Tenis Kulübü olarak ev sahipligi yapiyoruz. Antalya, Istanbul, Izmir, Manisa, Bursa’dan katilim saglandi. Bandirma tarihinde tenis turnuvasi olarak ilk turnuva olmasi nedeniyle onun heyecanini yasiyoruz. Bundan sonra daha çok sporcu, daha çok turnuva ile tenis sporunu Bandirmamizda ileri seviyelere götürmek amacimiz. Hedefimiz dogrultusunda emin adimlarla bu tür tenis organizasyonlarina destek vermeye devam edecegiz. Turnuvamiza katilan Türkiye genel klasmanda 7’incisi ve 40’inci olan sporcularimiz var. 4 günlük periyotta güzel maçlar olacak. Bu baslangiç için hepinize tesekkür ederiz. Biz kocaman bir aileyiz. Bu aile, Türkiye’nin degisik illerinden gelen tenis ailesiyle daha da büyüyor."

Kaynak: İHA