Bahçesehir Koleji, FIBA Europe Cup Final Ilk Maçinda Almanya Deplasmaninda

Bahçesehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçinda yarin Alman temsilcisi NINERS Chemnitz’e konuk olacak.

FIBA Europe Cup final ilk maçinda Bahçesehir Koleji, yarin TSI 20.00’de deplasmanda Alman ekibi NINERS Chemnitz ile karsilasacak. Bahçesehir, ilk karsilasmadan avantajli bir skorla Istanbul’a dönmek istiyor. Finalin ikinci ayagi 24 Nisan’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Bahçesehir Koleji, Europe Cup 1. Turu’nda D Grubu’nu ve 2. Tur’da da L Grubu’nu lider olarak tamamlayip çeyrek finale yükseldi. Kirmizi-lacivertliler bu turda Porto’yu, yari finalde de Varese’yi geçerek adini finale yazdirdi.

Chemnitz de 1. Tur’da H Grubu’nu, 2. Tur’da da N Grubu’nu ilk sirada bitirdi ve çeyrek finale çikti. Alman ekibi, çeyrek finalde Basket Zaragoza’yi, yari finalde ise Bilbao Basket’i eleyerek finale yükseldi.

Istatistiklerle iki takim

Europe Cup’ta bu sezon Bahçesehir 90.3 sayi, 40.0 ribaund ve 21.4 asist ortalamasiyla oynuyor. Chemnitz ise 91.4 sayi, 40.4 ribaund ve 22.3 asist ile ortalamalariyla mücadele ediyor. Istanbul temsilcisinde Jerry Boutsiele 15.8 ortalamasiyla takimini sirtliyor. Alman ekibinde de Wesley Van Beck 14.1 sayi ortalamasiyla oynuyor.

Kaynak: İHA