Avrupa 2.'Si Boksör Memleketi Nigde'de Coskuyla Karsilandi

Hirvatistan’da gerçeklesen Gençler Avrupa Boks Sampiyonasi’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kilinç, memleketi Nigde’ye döndü.

Hirvatistan’da gerçeklestirilen Gençler Avrupa Boks Sampiyonasi’nda 50 kiloda ay yildizli forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kilinç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yari finalde ise Sirbistanli rakibini yenerek finalde Ingiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kilinç, memleketi Nigde’de coskuyla karsilandi.

Nigde Sehirler Arasi Otobüs Terminali’nde karsilanan milli sporcu Kilinç’i, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ilket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye sampiyonu olan Emine Kilinç ülkemizi ve ilimizi en güzel sekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. Insallah bu basarisi daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyleyen milli sporcu Kilinç yaptigi açiklamada heyecanini ve mutlulugunu dile getirerek, "Zorlu bir yaristi, ben elimden gelen her seyi yaptim. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciligi oldu. Sampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmis. Dünya sampiyonasi var önümde, daha iyi çalisacagiz" diye konustu.

Milli sporcunun annesi Fatma Erdogan ise, "Bize duygu mutlulugu, bu sevinci yasattigi için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok basarili günleri olacak. Inaniyorum ve çok güveniyorum. Hocalarinin da destegiyle daha çok güzel günlere gelecegine inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlik yasadigini buna ragmen güzel mücadele ettigini belirterek diger sampiyonalara çok daha siki hazirlanacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA