Ali Koç Açiklamasi 'Istegimiz, TFF Seçimlerinin Haziran Ayi Basinda Olmasi'

Kulüpler Birligi Baskani Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayi basinda yapilmasinin uygun oldugunu belirtirken, kulüplerin ortak düsüncesinin yeni bir kadroyla yeni sezon hazirliklarinin yapilmasinin daha iyi olacagini aktardi.

Kulüpler Birligi Vakfinin Maslak’ta bulunan binasinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Fenerbahçe ve Kulüpler Birligi Baskani Ali Koç, 18 Temmuz’da yapilacagi açiklanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimli genel kurulunun, tarihinin degistirilmesinin tek gündem maddesi oldugunu dile getirdi. Koç, "Türk futbolunun menfaati için seçimlerin en kisa zamanda yapilmasi. Bunun için muhtelif yöntemler var. Hukuken bunun iki yöntemi var. Imza toplamayla seçime gidersek en erken haziran ayinin üçüncü haftasinda seçim oluyor. Ama bizim istedigimiz haziran ayinin basinda olmasi. Bunun için de Türkiye Futbol Federasyonunun alacagi kararla mümkün. 18 Temmuz’un, yeni sezon yapilanmasi ve yeni gelecek baskanin elini kolunu baglamasi açisindan uygun olmayacagini düsünüyoruz. Bu konuda fikir birligi var. Diyalogla yapalim, diyalog ve imzayla yapalim, imzayla zaten yapmak zorundalar gibi degisik düsünceler var. Burada mutabik kalinan konu, seçimlerin en kisa tarih olan haziran ayi basinda olmasi. TFF’nin iradesiyle yapilacak seçimin en çabuk yapilma takvimi 22 gün. Bugünden hareket edersek mevcut sezonun bitiminde seçimlerin yapilmasi söz konusu. Yeni gelecek federasyonun önünün daha açik olacagini düsünüyoruz. kulüpler Birligi olarak ortak hareket etme karari aldik. Haziran ayi için seçim isteyecegiz. Bir heyet olusturduk. Bu heyet, TFF’yi ziyaret ederek aldigimiz kararlari, duygu ve düsünceleri kendilerine aktarip, erken seçimi neden talep ettigimizi anlatacaklar. Bu arada imza toplama süreci de devam edecek. Arada bayram olmasaydi imzalar çoktan toplanmisti" seklinde konustu.



"TFF yöneticilerinin kulüpleri arayarak destek konusmalari yapmalarini yadirgadik"

Toplantida hemfikir olduklari konunun seçimlerin erken yapilmasi karari oldugunu belirten Koç, sunlari söyledi: "Aramizda bir konudan rahatsiz olan kulüplerimiz var. Isim vermeyecegim ama TFF yöneticilerinden bazilarinin özellikle alt lig kulüplerini arayarak menfaat ve maddi anlamda destek konusmalari yapmalarini son derece yadirgadik. TFF’nin bir yönetim kurulu üyesinin kulüpleri arayarak bu nebze kulüpleri arayarak ’imza vermeyin’ demelerini sizlerin önünde açiklamak istedik. Dogru olani, bu arkadasin istifa etmesidir. Burada su anda 14 kulüp var, 6 kulüp toplantiya katilamadi. Ama net bir sekilde hepimizin tek vücut oldugu konu haziran basinda seçimin yapilmasi. Insallah arzuladigimiz noktaya hep beraber gelebiliriz. Sayet federasyonumuz bu yönde hareket etmeyi kabul etmedigi takdirde biz ikinci alternatifi elimizde tutacagiz. O da birkaç gün içinde tamamlanacaktir. Imza verenler, vermeyenler diye bir ayristirma aramizda yok. Hepimiz bir an önce erken seçim yapilmasini istiyoruz. Burada en memnun oldugumuz konu, bir an evvel seçimin yapilmasi."

"Genel kani mevcut baskanin aday olmayacagi, olmasinin da yanlis oldugu yönünde"

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi’nin yapilacak seçimli genel kurulda aday olup olmayacagiyla ilgili de konusan Ali Koç, "Mevcut baskanin aday olup olmayacagi da kafa karisikligi konusu oldu. Bazi kulüplerde aday olacagi, bazi kulüplerde aday olmayacagi bilgisi var. Bizim anladigimiz aday olmayacagi yönünde. Ancak çogumuzun düsüncesi, yeni bir kadroyla yeni sezon hazirliklarinin yapilmasi daha iyi olur" ifadelerini kullandi.

"Geçmisteki yöntemlere ses çikarmazsak, ayni sorunlar devam edecektir"

Diyalog konusunda bazi baskanlarin hemfikir oldugunu belirten Koç, yayin ihalesiyle ilgili de sorulan soruya yanit vererek, "9 kisilik bir komite var. Orada Dursun Özbek var, Göksel Gümüsdag var, ben varim. Bizler ana parametreleri onaylamistik, detaylar kalmisti. Sonrasinda da rekabet kuruluna gidecekti. Son yaptigimiz sorgulamada rekabet kurulu tarafindan onaylandiginin bilgisi geldi. Dursun Baskan gibi düsünen baska baskanlar da var. Diyalog kanallarini açik tutup orada belirleyecegimiz 4 arkadasimizla ikna sürecini hayata geçirmek istiyoruz. Daha sik ve zarif yöntem oldugu için bunu tercih ediyoruz. Ikna yönetimi meyve vermedigi takdirde diger cephanenin cebimizde olmasini istedigimiz için imza sürecini devam ettiriyoruz. Net sayi vermeyecegim su anda ama arefe günü 100’e yakin imzaya geldik. Söz veren, bayramdan sonra imza verecegini belirtenlerle sayi 200’ü buluyor. Burada hatiri sayilir sayida baskanlarin düsüncesi de, bundan sonrasinin dogru kurgulanmasi, çok adayli bir seçim olmasi, futbolun içinden gelen insanlar tarafindan çok adayli seçimle federasyonun belirlenmesi. Bundan sonrasini kurgulamazsak, geçmisteki yöntemlere ses çikarmazsak, ayni sorunlar devam edecektir" diye konustu.

Ali Koç, yabanci sayisi ve Türkiye Kupasi formatiyla ilgili, "Her iki konuda da bizlerle ciddi istisareler ve toplantilar sonrasinda karar alindi. Kulüplere ragmen alinan bir karar degil. Yeni gelecek yönetimin de bunu devam ettirecegini düsünüyoruz. Bizim buna karsi herhangi bir düsüncemiz yok, beraber alinmis bir karardir" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA