Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne Yeni Sponsor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), teknoloji tedarik sponsorlugu için yeni bir is birligi anlasmasina imza atti.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari öncesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, teknoloji tedarik sponsorlugu kapsaminda Itserv Technology ile anlasma imzaladi. Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde gerçeklestirilen imza törenine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener, sponsor firmanin CEO’su Mehmet Ertan Erdogan, yöneticiler ve basin mensuplari katildi.

Toplantida konusan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener, “Bugün yine mutlu bir gün yasiyoruz. Ülkemizin bilgi teknolojileri kapsaminda kendisini tüm dünyada kanitlamis bir kurum ile isbirligi yapiyoruz. Türk sporuna yeni isimleri kazandirmak amaciyla uluslararasi bir kurum ile yola çikiyoruz. Bu anlasmayla birlikte olimpiyat federasyonumuz ve sporcularimiz olarak ciddi adimlar atacagiz. Ülkemizi bu alanda basarili bir sekilde temsil eden firmamizin tutumu bizim hedeflerimizle örtüsmektedir. Ortak hedeflere ulasmak, kolektif basariyi saglamak öncelikli hedefimiz. Insallah Türk sporu adina güzel bir adimi baslattigimiz bir gün olacak” dedi.

Sponsor firma CEO’su Mehmet Ertan Erdogan ise bu is birliginin sadece bir sirketin bir organizasyona sponsor olmasinin ötesinde anlam tasidigini belirterek sunlari söyledi:

"12 yildir hem amatör sporlar ve hem de farkli branslarda farkli sponsorluk anlasmalari gerçeklestirdi. Bugünkü imza ise bizim için çok degerli. Söz konusu anlasma bu yilki Paris 2024 Olimpiyatlari ve gelecek yilki kis olimpiyatlarini içeriyor. Hedefimiz sadece TMOK’un kendi altyapisindaki teknoloji destegini saglamak degil, sahip oldugumuz büyük veri analitigi, yapay zeka ve makine ögrenmesi çözümlerini spora nasil yansitacagimizla ilgili TMOK ile çalisip bu alanda fayda saglamak olacak. Son olimpiyatlarda gögsümüzü kabartan sporcularimizin ve takimlarimizin bu yil da çok basarili neticeler alacagina olan inancimiz tam. Bu yil da farkli branslarda bayragimizi göndere çekeceklerdir. Biz de bu alanda teknolojik olarak takimlarimizi ve sporcularimizi desteklemeye devam edecegiz."

2 yil boyunca destekleyecek

Bu is birligi kapsaminda sponsor firma, basta temmuz ayinda düzenlenecek Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari olmak üzere 2 yil boyunca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin teknoloji alanindaki destekçisi olacak. Anlasmayla birlikte Türkiye’den olimpiyatlara katilacak sporculara teknoloji, yapay zeka ve veri analitigi uygulamalariyla katkida bulunulacak.

Toplanti, anlasmanin imzalanmasi ve fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: İHA