Teknik Direktör Yenihayat Açiklamasi 'Maçin Tamaminda Üstün Bir Oyun Sergiledik'

ELAZIG – Maçin tamaminda üstün bir oyun sergilediklerini dile getiren Elazigspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, “Mücadeleyi gol yemeden, hatta pozisyon bile vermeden tamamladik. Rakibimizin de puan kaybettigi haftada farki 2’ye indirdik. Biz sonuna kadar mücadele edecegiz” dedi.



TFF 3. Lig 2. Grup’un 28. haftasinda deplasmanda karsilastigi Hacettepe 1945’i 2-0 yenerek sampiyonluk umutlarini son iki haftaya tasiyan Elazigspor’da maç sonu yüzler gülüyordu. Teknik Direktör Bülent Yenihayat’ta galibiyetten dolayi futbolcularini kutlayarak, hem taraftarlara hem de futbolcularina övgü yagdirdi.

Bordo-Beyazli takimin basinda yenilmezlik serisini de 21 maça çikaran Teknik Direktör Yenihayat, “Güzel bir zeminde güzel bir havada oynadik. Etimesgut Stadyumu gerçekten çok güzel. Ayrica Hacettepe’yi tebrik etmek istiyorum, sahada kalarak futbol oynamaya çalisti. Oyunu çirkinlestirmeden mücadele etti. Kesinlikle siralamadaki yerini hak etmiyor. Maçin tamaminda üstün bir oyun sergiledik, topa tamamen sahip olduk. Biz geriden oyun kurarken rakip 2. bölgede agresif baski yaptigi için oyunu kenarlara indirerek pozisyonlar ürettik. Ilk yarinin ortalarinda çok net bir penaltimiz verilmedi. Ne yazik ki her hafta bunlarla karsilasiyoruz. Ikinci yarinin basinda Çagri’nin savunma arkasina yaptigi kosu sonrasi rakip savunmadan seken topu tamamladik. Ikinci golde de üst üste yaptigimiz paslar sonucunda güzel bir gol attik. Mikail’in ceza sahasina yaptigi kosu bizim için çok degerliydi. Oyuna yaptigimiz müdahaleler ile enerjiyi ve direnci arttirdik. Fatih ve Murat özveriyle mücadele ederek bize destek oldular” diye konustu.



Yenihayat, “Çagri’nin maçin tamaminda oyuna agirligini koyarak skor yükünü çektigini aktaran Yenihayat, “ Savunmada da hatasiz oynadik. Maça kadar olan süreçte yasanan tüm olumsuzluklara daha dogrusu ihmallere ragmen oyuna baslayan ve oyuna sonradan dahil olan tüm oyuncularim müthis bir mücadele etti. Mücadeleyi gol yemeden, hatta pozisyon bile vermeden tamamladik. Rakibimizin de puan kaybettigi haftada farki 2’ye indirdik. Biz sonuna kadar mücadele edecegiz, sonuç ne olursa olsun bu takim ile gurur duyuyorum. Son olarak bunu açik yüreklilikle söylemek istiyorum ki bir deplasmanda ancak bu kadar güzel, inanmis ve bu kadar enerjik tribün yapilabilirdi. Taraftarlarimiz stadyumu tamamen doldurdu, bize gurur ve sevinci bir arada yasatti. Tek ses ve tek yürek halinde bize güç verdiler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA