Rayyan Baniya Formayi Unuttu

Trabzonspor’un sezon basinda Fatih Karagümrük’ten transfer ettigi Rayyan Baniya, Teknik Direktör Abdullah Avci’nin takimin basina geçmesinin ardindan formayi unuttu. Savunma oyuncusu, ligde son 8 maçta yedek kulübesinden dahi çikamadi.

Trabzonspor, sezon basinda Fatih Karagümrük’ten 2 Milyon 50 Bin Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettigi Rayyan Baniya ile 4+1 yillik sözlesme imzalamisti. Beninli bir baba ve Türk bir annenin çocugu olarak Italya’da dünyaya gelen 25 yasindaki stoper, Süper Lig’de yerli statüsünde forma giyiyor.

Son 8 maçta süre alamadi

Abdullah Avci’nin takimin basina gelmesinin ardindan savunma tandeminde forma bulmakta zorlanan Baniya, son 8 maçta süre alamadi. En son 4 Subat’ta Besiktas ile deplasmanda oynanan müsabakada görev alan Rayyan Baniya, söz konusu maçin ardindan ligde yesil zemine çikamadi.

Avci ile yildizi barismadi

Bu sezon basinda Fatih Karagümrük ile 1 maça çiktiktan sonra Trabzonspor’a transfer olan 25 yasindaki futbolcu, 20 karsilasmada bordo-mavili formayi terletti. 11 müsabakada ise kadroda olmasina ragmen oyuna dahil edilmedi. Lig’de bin 705 dakika süre alan Baniya, Abdullah Avci’nin takimin basina gelmesinden sonra forma bulmakta zorlandi.

70 gündür maç oynamaya hasret kalan savunma oyuncusunun, tecrübeli teknik adamla yildizi bir türlü barismadi. Avci, Trabzonspor’un sahasinda 2-1 kazandigi Konyaspor mücadelesinin ardindan Baniya’yi elestirmisti.

Kaynak: İHA