Pamukkale Belediyespor Süper Lige Yükseldi

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu’nda yer alan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi, yari finalde mücadele ettigi Sanliurfa Bedensel Engelliler’i üçüncü maçta yenerek adini Süper Lig’e yazdirdi. Sampiyonluk sevincini doyasiya yasayan mavi-beyazli takimin sporculari gelecek sezon Süper Lig’de boy gösterecek.



Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün 2015 yilinda faal hale gelen ilk bransi tekerlekli sandalye basketbol bransinda büyük basariya imza atildi. Mavi-beyazli kulüp 2023-2024 sezonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’de mücadele etti. Grubunda oynadigi 16 maçin 15’ini kazanan mavi-beyazli takim grubunu lider tamamlayarak Play-off’lara kaldi. Amed Sportif ile çeyrek final eslesmesinden 74-39 ve 77-41’lik skorlarla galip ayrilan Pamukkale Belediyespor, yari finalde ise Sanliurfa Bedensel Engelliler ile mücadele etti. Denizli’deki ilk maçi 75-73 kazanan mavi-beyazli takim deplasmandaki maçtan 74-63 maglup ayrildi. Süper Lig’e çikacak takimi belirleyecek olan 3. Maç ise Hasan Güngör Spor Salonu’nda oynandi. Pamukkale Belediye Baskani Ali Riza Ertemur ve meclis üyelerinin de izledigi maçtan 79-72 galip ayrilan mavi-beyazlilar adini Süper Lig’e yazdirmayi basardi. Bu sezon oynadigi 19. maçta 18. galibiyeti alan Pamukkale Belediyespor finalde Beta Enerji Adana ile siralama maçi oynayacak.

Sanliurfa Bedensel Engelliler maçindan sonra Pamukkale Belediyesporlular Süper Lig’e çikma sevincini doyasina yasadi. Pamukkale Belediye Baskani Ali Riza Ertemur, sporcularin sevincine ortak oldu. Sporculari tek tek kutlayan Baskan Ertemur, takimin Süper Lig’e çikmasindan dolayi büyük sevinç yasadiklarini ifade eden ederek, “Bu sampiyonlukta emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Takimin sporculari ve teknik heyeti ile birlikte kulüp yöneticileri büyük emekler verdi. Takimimizi yalniz birakmayan taraftarlarimiza da tesekkür ediyorum. Süper Lig’e çikmayi basardik. Bundan sonra da takimimiza desteklerimiz devam edecek. Pamukkale Belediyespor Süper Lig’de de basariyla mücadele edecek” dedi.

Kaynak: İHA