Okan Buruk Açiklamasi 'Tek Hedefimiz Galatasaray'i Sampiyon Yapmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Tek hedefimiz Galatasaray’i sampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldi. Bu 6 maçi da kazanarak sampiyon olmak istiyoruz. Sampiyonluk yolunda önemli adimlar atiyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Galatasaray, deplasmanda Alanyaspor’u 4-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçin ilk yarisinda rakibin daha konsantre oldugunu, ikinci yarida gollerle birlikte performanslarinin arttigini ifade etti.

Takimin genis kadrosunu da degerlendiren Buruk, oyuncularin oynadiklari zaman daha mutlu olduklarini belirtti.

Ligde kalan 6 maçta galip gelerek sampiyon olmak istediklerini dile getiren Buruk, "Zorlu bir deplasmandi. Çok formda bir takima karsi oynadik. Son 4 maçini kazanmis, özellikle iç sahada da uzun zaman kaybetmeyen bir takimdi. Maçin baslangici rakibimiz biraz daha bize göre daha konsantreydi. Bizim ilk yaridaki oyunumuz tabii ki daha hizli, daha akici ve rakip kaleye daha çok zor olmamiz gerekirdi. Galatasaray takimi her maçi kazanmak için oynar ve bu kazanmak için oynamayi da sahada daha net bir sekilde ilk yarida göstermemiz gerekirdi. Bizim açimizdan çok iyi bir ilk yari geçmedi ama ikinci yari özellikle golle birlikte performansimiz artti. Özellikle söyledigim gibi gol bazen çok fazla seyi degistiriyor. Golün verdigi güven arkadan ikinci gol, devaminda hem rakibin 10 kisi kalmasi hem oyun içerisinde daha iyi yerlesmemiz, devaminda 3 ve 4. gol oldu. Önemli bir galibiyet kazandik. Burada oyuncularimi tebrik ediyorum. Oyuna baslayan, devam eden, giren, girmeyen hepsi bizim için önemli, hepsi degerli. Çok genis, çok iyi kadroya sahibiz. Bu kadro içerisinde tabii ki oynamalar, oynamamalar, girmeler, çikmalar oluyor. Oyuncularin da üzüntüleri olabiliyor. Oynadiklari zaman tabii ki her oynayan oyuncu daha mutlu. Oynamayan oyuncu psikolojik anlamda daha zor oluyor onlar için. Tek hedefimiz Galatasaray’i sampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldi. Bu 6 maçi da kazanarak sampiyon olmak istiyoruz. Sampiyonluk yolunda önemli adimlar atiyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi. Oyuncularima tesekkür ederim. Alanyasporlu oyunculari da tebrik etmek istiyorum. Iyi bir takim, iyi bir hocaya sahipler. Bugün sanssiz bir sekilde Fatih Tekke disari gönderilmek zorunda kaldi hakem tarafindan. Alani terk ettigi için herhalde yapildi ama çok önemli, çok degerli. Fatih Tekke de kalite olarak, karakter olarak da hepimizin çok sevdigi, hocaligini begendigim biri. Ona da geçmis olsun demek istiyorum” dedi.



“Benim agzimdan yazilmayanlara itibar etmemek lazim”

Bir basin mensubunun Süper Kupa’daki Fenerbahçe maçiyla ilgili sorusuna cevap veren Okan Buruk, sadece kendi açiklamalarina itibar edilmesi gerektigini söyledi.

Buruk, “Aslinda benim net bir açiklamam olmadi. Net açiklamalari maç sonrasi veya kendi kanalimiz üzerinden yapiyorum. Bunun disinda benim agzimdan bir sey yazildigi zaman bunlara bir yandan çok itibar etmemek lazim, bir yandan da dogruluk payi var onun içerisinde. Bizim maç öncesi düsüncemiz rakibimizin ne yaptigini, nasil sahada baslayacagini bilmedigimiz için özellikle oyuncularimiza söyledigimiz sey orada eger rakip duruyorsa, hareket etmiyorsa tabii ki topun disari atilmasi veya rakibe atilip rakip tarafindan disina atilmasi gibiydi. Onun yaninda oyun basladiktan sonra rakip de oyuna baslayinca normal bir maç oynanmaya basladi ve devaminda bir gol geldi. O yüzden yani bunun tam açiklamasi bizim açimizdan bu ama diger anlamda benim cümlelerim degil. Ben herhangi bir açiklama yapmadim. Zaten dedigim gibi açiklamalari da ya burada ya antrenman öncesi yaparim. Bu zamana kadar hep bu tür açiklamalar yaptik. Bundan sonra da öyle olacak” seklinde konustu.



“Geçmiste ilk yabanci hakem gelsin diyen ilk kisi benimdir”

Maçin ilk yarisi ve ikinci yarisindaki performans farki ve yabanci VAR hakemi ile ilgili sorulan bir soruya Okan Buruk, söyle konustu:

“Bizim için hiç bir problem yok. Yarin sahada olur. Bizim için yine bir problem yok. Bu federasyonun alacagi karar. Federasyon ne karar alirsa biz buna uymak zorundayiz. Erden Bey’in bir esprisi var. Robot hakem de olsa ona da tamam diyecegiz ama bir yandan yabanci hakemlerle ilgili ben de daha önce söyledim. Geçmiste ilk yabanci hakem gelsin diyen ilk kisi benimdir. Bugün çok genç bir hakem vardi ve iyi bir maç yönetti. Yine alttan gelen genç hakemlerimiz iyi maçlar yönetiyorlar. Özellikle VAR odasinin bu anlamda daha güçlü bir sekilde olmasi sahadaki hakemlerin isini de daha çok kolaylastiracak. Ama bizim için bir sey fark etmiyor. Önemli olan sahada hakemler olsun ama Türk hakemlerine de bence hak ettigi degeri verelim. Onlara da uzun yillar Türk futbolunu daha iyiye nasil götürebiliriz bununla ilgili de destek vermek gerekiyor. Halil Umut Meler ve ekibi bence Avrupa’da muhtesem bir maç yönetti. Orada bu kadar iyi yönetebiliyorsa demek ki burada bizim içimizde de bir problem var. Türk hakemlerine de o güveni, o destegi, oradaki rahatligi verdikten sonra onlar için de Türkiye’de maç yönetmek çok kolay olacak. Ama özellikle VAR odasiyla ilgili su andaki yapilmis bir karar. Belki bütün maçlarla ilgili bu kararlar verilecek. Önümüzdeki sene bu anlamda yabanci hakemler olacak veya yabanci hakemle ilgili ne karar verilecek bilmiyorum. Ama biz hepsini kabul ediyoruz. Sahada ne oluyorsa her türlü sahadayiz. Her türlü maçi oynamak istiyoruz ne olursa olsun. O yüzden Galatasaray olarak Türk futbolu için bu zamana kadar en iyisini hep yapmaya çalistik. O yüzden bundan sonra da yine sahada olacagiz, sahada kalacagiz. Ne oluyorsa her türlü karara saygiliyiz, destek olacagiz. Her sey mükemmel degil. Türk futbolunda sadece Türk hakemleri kötüymüs gibi gösteriliyor.”

“Kerem solda kötü oynamadi, taktiksel bir degisiklikti”

Alanyaspor maçinin zorlugu ve degisiklikler ile ilgili gelen bir soruya ise Okan Buruk, “Alanyaspor gerçekten iyi futbol oynayan, futbol oynamaya çalisan, oyunun içerisinde olmaya çalisan bir takim. Bu hem Türk futbolu için önemli, degerli. Buradan da çok fazla oyuncu yetistiriyorlar. Türk futboluna önemli oyuncular kazandiriyorlar. Alanyaspor bu anlamda degerli. Biz de rakibimiz ile ilgili bir plan yapiyoruz, hazirlik yapiyoruz. Ona göre de aslinda bugün rakibimizin iki kanat oyuncusunun çok hizli olmasi, hücuma direk kosularla gitmesiydi. Onun da defansif gücünü kullanmak istedik. Ikinci yari kalanla da oyun kurma ve hücumda daha çok pas ve orta gücünü kullanmak istedik. O yüzden ilk maçi oldugu için tabi biraz zorlandik ama yine hem kalan hem bize çok önemli destek verecekler. Kerem solda kötü oynamadi, taktiksel bir degisiklikti. Orada Ziyech sag ayakla oyun içerisine alip Baris’i da biraz daha hem kosucu hem bire birini hem kafa toplarini kullanmak istedik. Bu da ikinci yari isimizi çözdü. Yani planlarimiz istedigimiz gibi gitti. Çok da önemli, degerli bir galibiyet aldik” seklinde yanit verdi.

Kaynak: İHA