Kütahyali Bilek Güresi Türkiye Birincisi Asude Sari, Avrupa Sampiyonasina Hazirlaniyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde yasayan sag ve sol bilek Türkiye birincisi Asude Sari, Avrupa sampiyonasina hazirlaniyor.

Bilek Güresi Bedensel Engelliler kategorisinde altina madalya sahibi olan 16 Yasindaki Asude Sari, mayis ayinda gerçeklesecek Avrupa sampiyonasina, Ada Stadi’ndaki ilçe Gençlik Spor Tesisleri’nde hazirlaniyor.

Basarili sporcu Asude Sari, "Bu sporu iki yildir yapiyorum. Tavsanli Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Türkiye Engelliler Bilek Güresi Bedensel Engelli kategorisinde 23 yas alti açik siklet sag ve sol bilek Türkiye birincisiyim. Milli takim maçlarina hazirlaniyorum. Mayis ayinda Slovakya’daki yapilacak bilek güresleri Avrupa maçlari için hazirlaniyorum. Ilk üçe girerek kürsüde ülkemizi temsil etmek istiyorum" dedi.

Antrenörü Fatih Sam ise yapilan hazirliklar hakkinda bilgi vererek, "Bilek güresi için Tavsanli’mizi temsil ediyoruz. Samsun ilindeki milli takim seçmelerine katildik. Bedensel engelliler kategorisinde Asude Sari sporcumuz birinci oldu ve altin madalya aldi. Bu sene mayis ayinda Slovakya’da düzenlenecek olan Avrupa Bilek Güresi Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi. Umarim ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, altin madalyalar getirir. Kendisine basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Baba Durmus Ahmet Sari, kizini bu günlere yetistirdigi için gurur duydugunu ifade ederken, Asude’nin annesi de her zaman kizinin yaninda oldugunu dile getirdi.

Kaynak: İHA