Havalar Isindi, Meralar Senlendi

Erzincan’da besiciler, sürülerini kisin ardindan yeseren meralarda otlatmaya basladi. Havanin isinmasi ve karlarin erimesiyle meralar yeserdi.

Kis boyunca ahirlarda baktiklari hayvanlarini yem ve kuru ot ile besleyen hayvan sahipleri, baharin gelisiyle rahat bir nefes aldi. Sürülerini daglarin eteklerinde yeseren meralarda otlatmaya baslayan besiciler, yem maliyetinden kurtulmanin sevincini yasiyor. Besicilerden Cemal Agduman, zorlu bir kisi geride biraktiklarini, havanin isinmasiyla hayvanlari meralara çikardiklarini söyledi.



Baharin gelmesine sevindiklerini belirten Agduman, "Hayvanlarimizi çikardik. Mutluyuz. Köyümüzde bir tarafta kar bir tarafta yesillik var. Kisin çok zorluk çekiyoruz. Yaklasik 5 ay karla mücadele ediyoruz. Kuzulari daha çikarmadik. Onlari da birkaç gün sonra çikaracagiz. Bizim isimiz bu." diye konustu.

Selçuk Gül de 5 aydir ahirlarda besledikleri hayvanlari meralara çikardiklarini anlatarak, "Kisin hayvanlar ahirlarda kaliyor bu da masrafli oluyor. Bölgemizde binlerce hayvan meralara çikti. Biz de hayvanlarimizi merada otlattigimiz için mutluyuz." dedi.

Kaynak: İHA