Halk Oyunlarinda Anadolu'nun Renkleri Denizli'de Bulusuyor

Halk Oyunlari Okul Sporlari Gençler Grup Yarismalari 16-17 Nisan tarihlerinde Denizli’nin ev sahipliginde yapilacak. Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda gerçeklesecek sampiyonaya 8 ilden 14 ekip katilacak.



Denizli’de spor organizasyonlari hiz kesmeden devam ediyor. Halk Oyunlari bransinda bulunduklari illerde dereceye giren ekipler Bölge Sampiyonasi için Denizli’ye geliyor. 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde yapilacak yarismalar için Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde hazirliklar sürüyor. Yarismanin yapilacagi Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda ekipler son provalar için yerini aldi. Yarismada, ekiplerin uyum ve performanslarina göre halk oyunlari milli hakemlerinden olusan jüri tarafindan puanlama yapilacak ve Türkiye Sampiyonasina katilmaya hak kazanacak ekipler belli olacak. 16 Nisan Sali günü saat 10.30’da seremoni ile baslayacak halk oyunlari söleninde 14 okul takimi sirayla sahne alacak.

Halk Oyunlari Sölenine ev sahipligi yapacaklari için mutluluk duyduklarini ifade eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, kültürel degerlerin gelecek nesillere aktarilmasinda halk oyunlarinin önemli bir yer tuttugunu söyledi.

Halk oyunlarinin kültür ve medeniyetler besigi olan yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginlige sahip oldugunun göstergesi oldugunu söyleyen Ilman, sampiyonada yarisacak tüm takimlara basarilar diledi.

Kaynak: İHA