Güres U15 Türkiye Sampiyonasi, Sivas'ta Basladi

Sivas’in ev sahipliginde düzenlenen U15 Serbest-Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi, 850 sporcunun katilimi ile basladi.

Türkiye Güres Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan ‘U15 Ahmet Ayik, Cenk Ildem Serbest-Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi’ basladi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda start alan sampiyonaya 50 ilden, 850 sporcu katilim sagliyor. Sporcular, kiyasiya rekabetin yasandigi bu organizasyonda dereceye girmek için ter dökecek.

Açilis seremonisi yarin il protokolünün katilimiyla gerçeklestirilecek olan sampiyona, 22 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

“Bu sene insallah olimpiyat yili”

Ihlas Haber Ajansi’na açiklama yapan Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, sampiyonaya katilan tüm sporculara basarilar diledi. Keklik, “Ilimizde 15-22 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen sampiyona, Taha Akgül Spor Salonu’nda bugün itibariyla basladi.

Ilk gün serbest stille baslayan müsabakalarimiz 17’sinden itibaren grekoromen ile devam edecek. 17’sinde baslayip, 20’sinde de sona erecek. 20’sinde kadin güresimiz baslayacak. Ilimize yaklasik 2 bine yakin güressever geldi. Antrenör ve sporcu yakinlarini ilimizde misafir ediyoruz. Bu sampiyonanin söyle bir güzelligi var, Sivas bu anlamda 8 tane olimpiyat madalyasi olan tek il. Bunlardan bir tanesi de kiymetli büyügümüz Ahmet Ayik hocamiz. Serbest stil maçlari onun ismiyle basladi.

Ilimizde Ahmet Ayik’in adini bu sekilde yasatmis olacagiz. Grekoromen de gururumuz olan Cenk Ildem kardesimizin ismini verdik. Bu sene insallah bir olimpiyat yili. 2028’in belki alt kadrosunu olusturacak sporcular buradan çikacak. Tüm katilim saglayan illerimize, idarecilerimize, sporcularimiza, antrenörlerimize basarilar diliyorum. Fair-play çerçevesinde bir müsabaka olmasini temenni ediyorum” dedi.

Keklik, tüm Sivaslilari güres maçlarini izlemeye davet ederek, “Sporcularimizin buradaki hedefi illerini en iyi sekilde temsil etmek, sampiyon olmak. Sporcular yilda 364 gün bu müsabaka için çalisiyorlar. Bütün performanslarini burada sergilemek zorundalar. Bunlar yapilacak olan Avrupa sampiyonasinda ülkemizi temsil edecekler. Tüm sikletlerde çekismeli müsabakalar bekliyoruz. Sporcular da 1 yil boyunca ki emeklerini burada sergileyecekler. Tüm Sivas halkini 4 Eylül Spor Vadisi içerisinde bulunan Taha Akgül Spor Salonuna bekliyorum. Güzel müsabakalar bizleri bekliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA