Gambiya'dan Geldi, 'En Iyi Kanat Oyuncusu' Seçildi

Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi’nde sezonu sampiyon olarak tamamlayan İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü’nün Gambiyali futbolcusu Bubacarr Camara, ’en iyi kanat oyuncusu’ ödülünü kazandi.

İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü’nün 24 yasindaki kanat oyuncusu Bubacarr Camara, Ampute Futbol 1. Ligi’nde bu sezon gösterdigi basarili performansla ’en iyi kanat oyuncusu’ ödülüne layik görüldü.

Sezonu 12 gol ve 5 asist ile tamamlayan Bubacarr, önümüzdeki sezon da İçel ekibi ile Süper Lig’de mücadele etmek istiyor. İçel’e geldiginden bu yana kulüp tesislerinde yasamini sürdüren Bubacarr, kitap okuyarak, yemek yaparak ve bilgisayar basinda gelismeleri takip ederek zaman geçiriyor. Gambiyali oyuncu, bir yandan yeni sezon hazirliklarina da devam ediyor.

“Hayallerinizden vazgeçmeyin”

Gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek olmanin kendisini daha siki çalismaya yönelttigini ifade eden Bubacarr, “Yaklasik 2 yildir buradayim. Önümüzdeki sezon da burada kalarak takimima yardim etmek istiyorum. Her gün antrenman yapiyorum. Bir sey için çalisirsaniz, onu kazanirsiniz. Iki yildir 1. Lig’de oynuyorum ancak Süper Lig’in daha zor oldugunu biliyorum. Bu nedenle daha siki çalisiyorum ve bunun ödülünü alacagima inaniyorum” dedi.

Takim arkadaslarinin kendisine karsi gösterdigi destekleyici tutumlarindan duydugu memnuniyetle basariya ulasacagini inandigini aktaran Bubacarr, "Her sey güzel ve iyi. Ampute’de en üst seviyeye ulasmak ve aileme yardimci olmak istiyorum” diye konustu.

Gambiyali futbolcu, ampute olan ve futbola ilgi duyanlara da tavsiyelerde bulundu. Ampute olmanin hiç kimsenin hayallerinden vazgeçmesi için gerçek bir neden olmadigini belirten Bubacarr, "Eliniz ya da ayaginiz ampute olabilir ama zihniniz ampute degil. Hayallerinizden vazgeçmeyin ve çabalayin, sonuçlarini göreceksiniz" seklinde konustu.



"Insanlar bana ’Aboubakar’ dediginde bunu kabulleniyorum"

Besiktas’in, Kamerunlu golcüsü Aboubakar’in Türkiye’de taninan bir futbolcu olmasi ve isimlerinin söylenis seklindeki benzerlik nedeniyle kendisine sikça ’Aboubakar’ diye seslenildigini söyleyen Bubacarr, “Pek çok insan ismimi Aboubakar ile karistiriyor. Ama benim adim Bubacarr. Aslinda bu benim için problem degil, çünkü Aboubacar’i ve Besiktas’i seviyorum. Insanlar bana ’Aboubakar’ dediginde bunu kabulleniyorum" dedi.



Ali Yanaç: "Takimin sezonu sampiyon tamamlamasinda büyük emegi var"

İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Baskani Ali Yanaç da Bubacarr Camara’nin takimin sezonu sampiyon tamamlamasinda büyük emegi oldugunu belirtti.

Gambiyali futbolcunun 2023-2024 sezonunda iyi bir performans gösterdigini vurgulayan Yanaç, "Sadece takimin sampiyon olmasina katki saglamakla kalmadi, 8 takim arasindan ‘en iyi kanat oyuncusu’ seçildi. Yaklasik 200 oyuncu arasindan en iyi kanat oyuncusu seçilmesi, hem sampiyon olup hem de böyle bir ödüle layik görülmesi bizi mutlu etti” cümlelerine yer verdi.

"Bubacarr’i, Burak yapacagiz herhalde"

Bubacarr’in tesislerde tek basina kaldigini sözlerine ekleyen Yanaç, Bubacarr’in yakinda Türk vatandasi statüsüne de geçebilecegine dikkat çekti. Yanaç, "Takim arkadaslari yardimci oluyor. Bubacarr, İçel’i sevdi, İçel de Bubacarr’i sevdi. Sahilde kim görse, beni gördüklerinde ‘baskan senin oyuncuyu gördük, yine antrenman yapiyordu’ diyorlar. Bu gidisle Bubacarr’i, Burak yapacagiz herhalde" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA