Erzurumspor - Sakaryaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 30. haftasinda Erzurumspor FK, sahasinda Sakaryaspor ile 0-0 berabere kaldi. Maçin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 30. haftasinda Erzurumspor FK ile Sakaryaspor golsüz berabere kaldi. Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli, Erzurumspor’un dirençli ve mücadeleci gücünü kutladigini ifade ederek, “Çok sevindigimiz bir sonuçla buradan ayrilmiyoruz. Bizim için hedefledigimiz lig puan siralamasi, lig puan tablosu burada bizi memnun ederek evimize göndermiyor. Genelde oyun için disipline baktigimizda; rakip takimin uzun toplari kullanarak bizi ekarte edecegi, daha çok savunma arkasina atacagi toplari denedigini gördük. Bunu bir çok defa denemek istediler, buna önlem almaya çalistik. Ama bizde pozisyon üretme konusunda biraz kisir davrandik. Bizim adimiza sari kartin hiç olmadigi, mücadele gücünün düsük oldugu karsilasmaydi . Rakibimiz daha mücadeleci, mücadele gücü yüksek bir oyun oynadi. 1 puanin önemi var ama daha büyük hedeflere yol alan takimin alacagi sonucun bu olmamasi gerektigini düsünüyorum" dedi.



Hakan Kutlu: “Kazanmayi çok istiyorduk”

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, ligin ikinci yarisinda kendi sahalarinda hemen hemen her maçi kazandiklarini belirterek, “Alismistik iç sahada kazanmaya. Ama karsimizda güçlü bir takim vardi, bugüne kadarki en iyi kadrolariyla çiktilar, 3 aydir sakat olan stoperlerinin oynamasi onlar için bir avantajdi. Ilk yari bizim adimiza sikintiliydi, istedigimiz pozisyonlara giremedik. Birazda fazla geride karsiladik rakibi. Ikinci yari gerçekten takim öne çikti, top biraz daha fazla rakipte gözükse de net pozisyon üretebilecek son paslari degerlendirebilsek, net pozisyonlara girebilecek taraftik. Duran toplar hariç rakibimize pozisyon vermedik. Ikinci yari biraz sikintiliydik. 2 yila yakindir buradayim. Oyuncu grubu 2 yila yakindir her maçi final niteliginde oynadi. Bugünden play-off hedefi koydugumuz için final gibiydi. Oyuncularim yoruldu. Zaman zaman tempolarinin düsmesi normal, psikolojisi de önemli, her maç final. Ikinci yari kazanma isteklerinden ötürü tebrik ediyorum. Matematiksel sansimiz devam ettigi sürece play-off’u kovalayacagiz, alt taraftan da matematiksel olarak en kisa sürede çikmaya çalisacagiz. Iyi takimlarla oynayacagiz, bugünde iyi takimla oynadik. Önümüzdeki hafta Gençlerbirligi’ni maglup ettigimiz takdirde, önümüzdeki maçi 3 maçi puanla kapattigimiz takdirde play-off sansimiz yine devam eder. Ayni sekil ayni inançla devam edecegiz, önemli olan futbolcularin sahada gösterdigi direnis, istek ve arzu bizim için çok önemli. Oyuncularim sehirlerini, takimlarini çok iyi temsil ediyorlar. Matematiksel sansimiz devam ettigi sürece devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA