Besiktas, Teknik Direktörlere Ödenen Ücretleri Açikladi

Besiktas, bu sezon futbol takimda görev yapan teknik direktörler Fernando Santos ve Riza Çalimbay’a ödenen ücretleri açiklarken, yalan haber yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacagi aktarildi.

Besiktas, Teknik Direktör Fernando Santos ile Riza Çalimbay’in görev yaptigi süre ve tazminatlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Siyah-beyazli kulüpten yapilan açiklamada, "Teknik Direktörümüz Fernando Santos’la yaptigimiz sözlesmeyi sonlandirmis bulunuyoruz. Kendisine bundan sonraki çalismalarinda basarilar dileriz. Baskanimiz Hasan Arat ve Yönetim Kurulumuzun seffaf yönetim ilkesi geregi, yönetimimiz döneminde sözlesmesi feshedilen 2 teknik direktörün net maas ve fesih tazminati ile ilgili açiklamamizi kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Fernando Santos ve ekibine, kulübümüzde görev aldiklari 09.01.2024-14.04.2024 dönemi için 865 bin 487 Euro net ödeme yapilmistir.

Fernando Santos’la yapilan sözlesme geregi kendisine verilmesi gereken 500 bin Euro fesih tazminati, kendi istegi dogrultusunda 150 bin Euro’su kendisine, 350 bin Euro’su teknik ekibine olmak üzere, net olarak ödenecek olup ödemeler Mayis 2024 sonundan itibaren 5 esit taksit halinde yapilacaktir.

Riza Çalimbay ve ekibine ise kulübümüzde görev aldiklari 10.11.2023-18.12.2023 dönemi için 7 milyon 220 bin TL ödenmistir. Bu yükümlülükler disinda baska herhangi bir yükümlülügümüzün bulunmadigini, sözlesme fesihlerinde Kulübümüzün menfaatlerinin korunmasi adina örnek bir sözlesme imzalandigini ve söz konusu sözlesmelerin Denetim Kurulumuza teslim edildigini camiamizin bilgisine sunariz. Konuyla ilgili uyarilarimiza ragmen maksatli ve yalan haberleri yapanlar ve yayanlarla ilgili “Sermaye Piyasasi Kanunu Madde 107” kapsaminda suç duyurusunda bulunulmustur" denildi.

Kaynak: İHA