Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Bu Iklimi Kimler Olusturduysa Onlarla Ilgili Konusmak Lazim'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe maçi sonrasi federasyon ve hakemleri elestirerek, "Bu iklimi kimler olusturduysa onlarla ilgili konusmak lazim" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi konuk ederken sahadan 2-1 maglup ayrildi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Oyunla ilgili bir yorum yapmayacagim. Insanlarin ne yaptiginin önemi yok. Maçin hakemi hem VAR’daki hakemle ilgili kötü seyler hissettik. Adil oldugunu düsünmüyorum. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Yapacak bir sey yok. Bu iklimi kimler olusturduysa onlarla ilgili konusmak lazim. Artik bir sey yapmak lazim. Maalesef isin disina kaliyor" diye konustu.

Kafkas, Emre Mor’un Fenerbahçe maçina çikmak istemedigi ile ilgili sosyal medyada yazilanlara yönelik, "Iddia isleri bana göre degil. Ben hakikatle ilgileniyorum" yanitini verdi.

"Ileriki zamanlarda Federasyon Baskani ile ilgili konusacagim"

Fatih Karagümrük’ün ligde kalacagina inandigini belirten Kafkas, Türkiye’deki futbol iklimine yönelik elestiride bulunarak sunlari söyledi:

"Ideal bir 11 ile baslayamadik. Haftaya da 5 eksik olacak. Türkiye’deki adaleti de örümcek agina benzetiyorum. Güçlü olan delip geçiyor. Ileriki zamanlarda Federasyon Baskani ile ilgili ben de konusacagim. Karagümrük’ün ligde kalacagina inaniyorum. Mücadelemizi son damlamiza kadar verecegiz. Oyunu konusamaz hale geldik. Tam 40 yilimi verdim, bilgim, birikimim ve gücümle. Bugün iki takim izleyenlere iyi maç izletti diye düsünüyorum. Bu lig iki takimliysa bilelim. Herkesin bir emegi var. Ayni muzdariplik dönüp duruyor. Is çok tatsizlasti. Bu isin içinden gelmis bir Federasyon Baskani olmasi lazim. Iftiraya, yalana ragmen dik durabilen bir adamin olmasi lazim. 6 aylik bir kulüp baskanligindan buraya geliyor. Bizim 40 yilimiz yok oluyor. Bu hakemleri bu hale getirenler de bu yönetim. Antrenörlük meslegi acayip bir hal aldi."

"Riva’daydik çikarttilar"

Tolunay Kafkas, Karagümrük’ün stadyumu olmamasiyla ilgili de, "Riva’daydik oradan çikarttilar. Bu lige çikmis bir takim. Sen yardim et. Ne var orada kalsa, sahayi kullansa. Insan Türk futbolunda bazi seyleri okuyamiyor. Böyle bir sezon olur mu? Bu zeminden dogru hakem de çikmaz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA