Onur Göçmez Açiklamasi 'Bugün Itibariyla Santos Ile Yollarimizi Ayirdik'

Besiktas Asbaskani Onur Göçmez, Samsunspor maçi sonrasi yaptigi açiklamada, “Bir Besiktas taraftari ne kadar ne kadar üzülüyorsa biz de ayni üzüntüleri çekiyoruz. Bugün itibariyla Santos ile yollarimizi ayirdik. Sezon sonuna kadar Serdar hocamizla yola devam edecegiz. Besiktas’ta kupa hedefi vardir, kupayi da alacaktir” dedi.



Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Besiktas, sahasinda Samsunspor ile 1-1 berabere kaldi. Mücadelenin ardindan Besiktas Yönetim Kurulu yaptigi toplanti sonrasi Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarini ayirma karari aldi. Besiktas Asbaskani Onur Göçmez, konuyla ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Tüpras Stadyumu’nda müsabakayi izlemek için gelen siyah-beyazli taraftarlara tesekkür ederek sözlerine baslayan Göçmez, “Yaklasik yarim saat önce hocamiz Fernando Santos ile toplanti gerçeklestirdik. 4 ay önce içerisinde çok asamalar kaydettik. Planlamadigimiz çok sey ile karsilastik. Futbol takimini ayaga kaldirmak öncelikli hedeflerimizden biriydi. Devre arasinda önemli hamlelerde bulunduk. Hedefimiz 3.’lük ve kupayi almakti. Bugün geldigimiz noktada skorlardan bagimsiz söylüyorum; Besiktas ne içeride ne disarida böyle top oynayamaz. Futbolda 97. dakikada gol yiyebilirsiniz ama Besiktas her zaman üstün oynar. Baskanimiz geçen hafta futbolcular ve teknik heyetle toplanti yapti. Aslinda net olarak ifade etti.

Bugün çok net belirtmek isteriz çok güzel oynayan bir Besiktas beklerdik. Geçen haftaki mücadelenin tepkisini beklerdik futbolcularimizdan ama geldigimiz noktada yönetim kurulumuz Fernando Santos gelmeden önce nasil gelmesine karar verdiyse bugün de yine herkesin ortak fikriyle ayrilma karari alindi. Bizler heyet olarak görüstük ve karsilikli yollari ayirdik. Biz toplanti yapmadan sosyal medyada çok sey yazildi - çizildi. Verdigimiz mesajlari dogru anlamak lazim. Besiktas’in çikarlarini korumaya çalisiyoruz. Biz Besiktasliyiz. Bir Besiktas taraftari ne kadar ne kadar üzülüyorsa biz de ayni üzüntüleri çekiyoruz. Bugün itibariyla Santos ile yollarimizi ayirdik. Sezon sonuna kadar Serdar hocamizla yola devam edecegiz. Besiktas’ta kupa hedefi vardir. Bundan sonra birlik beraberlik içerisinde hedefimize hep beraber ilerleyelim. Biz daha sezon planlamasi içerisinde bulunamadik. Mevcut takimla mücadele etmeye devam edecegiz. Besiktas kupayi da alacaktir. Lütfen bizlerin agzindan çikmayan sosyal medya yazilan ve Besiktas’i bölücü, ayristirici mesajlari desteklemeyin.

5 taksitle 500 bin euro ödenecek

Portekizli teknik adamin tazminatiyla ilgili bilgiler veren Göçmez, “Santos’la yapilan kontrat Besiktas’in son yillarda yaptigi çok iyi kontratlardan biridir. Besiktas’i en üst seviyeye tasimakta kararliyiz. Yapilan anlasma geregi 500 bin Euro 5 taksitle tüm hukuksal boyutta süreci noktaladik. Besiktas taraftarindan beklentimiz birlik ve beraberlik içerisinde takimi desteklemeleridir. Besiktas çok büyük takimdir. Besiktas gündem olusturur. Lütfen bize güvenmeye devam etsinler. En kisa zamanda Besiktas’i en iyi noktaya tasimak için baskanimiz ve yönetim kurulu olarak tüm mücadeleyi verecegiz. Sezon sonunda hedefimiz olan kupayi, takimimiz müzemize getirecektir.

“Herkes o formanin hakkini verecektir”

Bugün alinan karar dogrultusunda takimda kadro disi kalan oyuncular olacak mi? Sorusuna da yanit veren Göçmez, “Samet hocamiz ve Feyyaz hocamiz kararlastiracaktir. Besiktas taraftari olarak belirtmek isteriz. Besiktas formasi giyen herkes Besiktas taraftari önüne o sekil çikacaktir. Herkes o formanin hakkini verecektir. Hangi mesafede duracagimizi çok iyi biliyoruz. Yarin itibariyla herkesin Besiktas formasini giydigini fark etmelidir. Yönetimimiz sürekli Besiktas’a basari getirir. Seneye basarili olmak, 5 sene boyunca basarili olmak istiyoruz. Kupalarin hepsini almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Besiktas her maçi kazanmak için mücadele edecek”

Onur Göçmez, Samet Aybaba ve Serdar Topraktepe’ye güvenlerinin tam oldugunu belirterek sunlari söyledi:

“Bugün için finansal ve operasyonel dedigimiz sürdürebilir bir basari hedefliyoruz. Hocanin gitmesi ile bazi seyleri görmüyor degiliz. Besiktas karar almak zorundadir. Besiktas bazi seylere göz yumamaz. Gerekli gözlemlemeleri yaptik. Yarin itibariyla o kupayi almak için her türlü mücadeleyi verecegiz. Samet hocaya da Serdar hocaya da güvenimiz tamdir. Hayat ya siyahtir, ya beyazdir. Aldigimiz kararin arkasindayiz. Bu sezonu en iyi sekilde bitirmeye odaklaniyoruz. Besiktas her maçi kazanmak için mücadele edecek.”

Göçmez, açiklamasinin sonunda Samet Aybaba’nin sahaya inmeyecegini söyledi.

Kaynak: İHA