Kocaelispor - Giresunspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 30.haftasinda Kocaelispor’un Giresunspor’u 2-0 maglup ettigi karsilasmanin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “Rakibimizin içinde bulundugu durum onlar açisindan olumsuz ama lig oynuyoruz. Rakibimizin içindeki durumu ne olursa olsun bu maç için 3 puan bizim için çok önemliydi. Seyirci olmayinca tatsiz, tuzsuz enerjisiz geçiyor. 2-0 kazandik. Sonuç olarak mutluyuz. Bu 3 puanin bize ne katacagini biliyorduk. Oyuna gelirsek enerji biraz düsüktü. Bölüm bölüm iyi oynadik. Sonuçta kazandigimiz için mutluyuz. Önümüze bakacagiz. En iyi sekilde Ümraniye maçina hazirlanacagiz. Bu maç puan açisindan önemliydi. Bu ligde üçüncülük çok önemli. O hedefe ulasmak için elimizden geleni yapacagiz” dedi.



“Emir, ilk yari orta sahada gayet iyi oynadi”

Emir’in orta saha oynamasiyla ilgili olarak ise Gürsel, “Defansif özellikli orta sahamiz yok. Bunu kendi içimizde çözmeye çalisiyoruz. Emir de iyi oynadi. Oynadikça daha iyi olacak. Topu iyi kullanan bir oyuncu. Hava toplarinda iyi. Çabuklugu var. Defansif anlamda düsünebilecegimiz oyuncu. Zorluk derecesi degisik maçlara çikacagiz. Bugün de hedeflerimize göre planla oraya bugün Emir ile basladik. Emir’i hazirlayip gelistirmem lazim. O bölgede ihtiyacimiz olan oyuncuyu kazanabilelim. Burak ilk yari oyuna iyi baslamadi, sari kart da gördü. Ikinci yari riske atmak istemedik. Emir ilk yari orta sahada gayet iyi oynadi. Ikinci yari kendi görev bölgesine döndü. Bu maçi ve sonraki süreci düsünerek degisik hamleler yapabiliyoruz” yanitini verdi. Baris Alici ile sorun olup olmadigina dair soruya ise Gürsel, herhangi bir oyuncuya art niyetinin olmadigini, olamayacagini da belirtti.



“Ümraniye maçi degisik maç olacak”

Ümraniye maçiyla ilgili olarak da Mustafa Gürsel, “Kendi hazirladigimiz bir takim. Iki hazirladigim takim karsi karsiya gelecek. Degisik bir maç olacak. Baktigimizda son maçinda 1-0 kaybetti ama kazanabilecek pozisyonlara girdi. Hizli pas yapan, hizli yön degistiren, biraktigimiz oyun felsefesini devam ettiren takim. Burada da iyi bir takim oturtmaya çalisiyoruz. Adim adim daha ileriye gidiyoruz. Bu hafta gereken çalismalari yapacagiz. Bizim için her maç önemli. Buradayiz ve Kocaelispor’un hedefe gitmesi için gerekenleri yapacagiz. Kocaelispor’un basarisi bizim için önemli. Kazanmak için ne gerekiyorsa ona göre çalisacagiz. Yarin dinlenip Ümraniye maçina konsantre olacagiz” seklinde konustu.



“Bilerek ya da bilmeyerek kadroda olmayan oyuncu oynatmalari bizim için önemli degil, zaten kazandik”

Rakibin kadroda olmayan oyuncu oynatmasiyla ilgili olarak ise Mustafa Gürsel, “Net olarak bilmiyorum. Listede olmayan oyuncu oynattiklarina dair öyle bir konusma oldu. Bizim disimizda gelisen bir sey. Maç bizim için bitti. Baktigimizda onlarin o hatayi bilerek ya da bilmeyerek yapmasi bize en çok 3-0 hükmen döner. Zaten kazandigimiz bir maç. Çok da düsünülecek bir sey degil” yorumunda bulundu.

Serhat Güller: “Gücümüz yetmedi”

Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller ise maç degerlendirmesinde, “Giresunspor olarak kendi hedeflerimiz dogrultusunda oynamaya çalistik. Çok genç oyuncularimiz var. U19 takimiyla oynuyoruz. Onlara her zaman sahada iyi durusu, birakmadan oynamayi, rakibe saygi duymayi, haddimizi bilerek oynamayi ve onlar adina asama kaydederek oynuyoruz. Bugün de onlardan biriydi. Çok erken gol yedik. Sonra toparlanmaya, kendi oyunumuzu oynamaya çalistik. Oyuncularimiz büyük oranda iyi bir sekilde sergilediler. Zaman zaman gücümüz yetmedi. Bu bölümlerde yedigimiz ikinci golle de maglup olduk. Küme düsmüs olmamiza ragmen hiçbir maçimiza havlu atmis olarak çikmiyor, her maçimiza en iyi sekilde hazirlanmaya çalisiyoruz. Bugün de ayni sekilde oynamaya çalistik. Puan alabilecek pozisyonlari çok yakalayamadik ama sevindirici tarafi çok genç oyuncumuz var. Onlara tecrübe kazandirmaya çalisiyoruz. Onlarin ortaya koydugu oyun gelisimleri adina önemli. Kaybettigimiz için de tabii ki üzgünüz. Hiçbir maça kaybetmek için çikmiyoruz. Tecrübesizliklerinden biraz fazla hata yapiyor genç oyuncularimiz. Bu düzeni bozmadan kalan 4 maçi da en iyi sekilde oynamaya çalisacagiz. Insallah önümüzdeki maçlari da oyun, skor ve Türk futboluna arti katacak oyuncu yetistirme anlaminda iyi sekilde bitiririz. Kocaelispor’a da basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

“Bizim listemizde var ama federasyon listesinde yok”

25 numarali oyuncunun esame listesinde olmamasina ragmen oyuna girmesiyle alakali olarak ise Serhat Güller, “Su an netlesen bir seyimiz yok. Sportif direktörümüzle de görüsüyoruz. Bizim verdigimiz listede adi var ama federasyonun listesinde oyuncumuzun adi yok. Net bir sey söylemem dogru olmaz” yanitini verdi.

“Transferi açabilirsek seneye sampiyonluga oynariz”

Kulübün içinde bulundugu durum ve gelecek sezonla ilgili olarak da açiklamalarda bulunan Güller su sözleri kaydetti: “Kulübümüzdeki sikintilar maddi. Devre arasinda çogunu halletmistik. Sezon baslamadan transferi açacak kapasitemiz var diye yola çiktik. Maalesef açamadik. Oyuncularimiz da gidince maalesef elimizde böyle bir kadro olustu. Kimse böyle bir sonuç istemez. Bu kadroyla da rakiplerimizle oynamaya gücümüz yetmiyor. Önümüzdeki sezon yaz tatilinde kulübümüz kongre karari aldi, transferi açabilirsek önümüzdeki yil sampiyonluga oynayan takimla ikinci ligde devam edebilir. Açamazsak buranin da, Bursa’nin da yasadigi gibi olayla karsilasilabilir. Sezon sonunda da elimizdeki oyuncularin da sözlesmesi bazilarinin bitiyor. Transferi açamazsak daha sikintili bir hale gelebiliriz. Bu kadar genç kadroyla sampiyonluk hayaliyle 2. Lig’de mücadele etmek dogru bir sey degil. Maddi olarak bunu kaldirabilecek yönetimle yola devam etme hedefi var O maddi yük kalkmadigi sürece kulübümüzün gelecegi anlaminda sikinti var diyebilirim. Çok borcumuz yok ama futbol kulüpleri öyle ki 100 lira borcu var dendiginde bu aslinda 200-300, 400, 500 oldugu ortaya çikiyor. Benim rakam söylemem yaniltici olabilir. Maddi sikintiyi kaldirabilecek yönetim gelmesi halinde tekrar sampiyonluga oynayan Girensunspor olacagini söyleyebilirim.”

Kaynak: İHA