Ismail Kartal Açiklamasi 'Daha Farkli Da Kazanabilirdik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Fatih Karagümrük maçi sonrasi yaptigi açiklamada, “Kendimiz gibi oynayarak pozisyon bulduk, gollerimiz de geldi. Bu aksam kazanmasini bildik. Daha farkli da kazabilirdik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-1 maglup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kartal, "Maça çok fazla antrenman yaparak hazirlanma sansimiz olmadi. 3 gün içinde bir maç daha oynadik. Karagümrük’ün ligde pozisyonu belli, bize karsi ne kadar iyi hazirlanacaklarini biliyorduk. Biz de takim olarak ilk devre istedigimiz gibi üretken futbol oynayamasak da bunun böyle olmamasi gerektigini konusarak hep beraber maçi çevirmemiz gerektigini konusarak iyi bir baslangiç yaptik. Kendimiz gibi oynayarak pozisyon bulduk, gollerimiz de geldi. Bu aksam kazanmasini bildik. Daha farkli da kazabilirdik. Karagümrük de iyi bir takim. Onlara da kalan maçlarinda basarilar diliyorum.

“Biz kendi isimizi yapmaya çalisiyoruz”

Kartal, sosyal medyada kendisini elestirenlere yönelik yaptigi açiklamada, “Ben ne yaptigini bilen insanim. Baskalarinin ne söyledigi umurumda degil. Yaptiklarim ortada. Yapmaya da devam edecegim. Takimima da güveniyorum. Bugüne kadar güçlü bir oyunla geldik. 3-0 geriye düsmemize ragmen ben dik durusuma devam ettim. Maçi 3-2’ye getirdik 4-3 de olabilirdi. Biz kendi isimizi yapmaya çalisiyoruz. Hayatimi bu ise verdim. Günün sonunda ne olacak hep beraber görecegiz” ifadelerini kullandi.

“Livakovic, sezonun en iyi performansini ortaya koydu”

Hirvat kaleci Livakovic’in Trabzonspor maçi sonrasi psikolojik olarak etkilenmesi üzerine sorulan soruya Ismail Kartal, “Livakovic, yönetimimiz hep birlikte önemli bir yatirim olarak transfer ettik. Çok duygusal bir çocuk, sürekli konusuyoruz. Bugün çok güzel bir performans ortaya koyarak oynadi. Sezonun en iyi performansini ortaya koydu. Bundan sonra üzerine çikarak, performansini arttirarak devam edecegini umuyorum” yanitini verdi.

“Futbolun kalbini bilen bir insanim”

Oyunculariyla çok samimi bir iliskisi oldugunu aktaran Kartal, “Oyuncularim da biliyor, kim hak diyorsa onun oynayacagini biliyor. Antrenmanlarda çalisarak oyuncularin performanslari ve maç maç bunu basariyoruz. Devre arasi toplantilar biraz da tecrübeyle alakali bir sey. Ben de futbolun içinden gelen bir insanim. Futbolun kalbini bilen bir insanim. Oyuncularima olan güvenim ve saygim, yapmis oldugumuz diyaloglar sayesinde, her sey seffaftir benim bulundugum yerde. Karsilikli saygi ve güvene dayali bir iliskimiz var” seklinde konustu.



“VAR’a gelen yabanci hakem bana göre iyi olacak gibi görünüyor”

Karsilasmanin hakem performansiyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Kartal söyle dedi:

“Hakem bugün bana göre dogru maç yönetti. Rakibimizin bekledigi penalti pozisyon aldatmaya yönelik hareket. Bizim penalti bekledigimiz pozisyonda durduruldu, izledi penalti verilmedi. Karsi karsiyayken golümüz engellendi. VAR’a gelen yabanci hakem bana göre iyi olacak gibi görünüyor.”

“Tüm çalismalarimizi yarin sabahtan itibaren basliyoruz”

Kartal, sezonun kalan bölümüyle ilgili de konusarak, “Bu is sezon sonuna kadar böyle gidecek gibi görünüyor. Her maçi kazanmak için, rakibe göre planlarimiz oluyor. En önemli maçimiz persembe günü Olympiakos maçi. Bu geceden itibaren o turu geçmek için tüm çalismalarimiza yarin sabahtan basliyoruz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA