Fenerbahçe, Deplasman Galibiyeti Rekorunu Kirdi

Süper Lig’de karsilastigi Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-1 maglup eden Fenerbahçe, bir sezonda dis sahada üst üste 10 galibiyet alarak rekor kirdi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karsilasti. Mücadelede 1-0 geriye düsen sari-lacivertliler, Edin Dzeko ve Michy Batshuayi’nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrildi.

Bu sezon deplasmanda basarili bir grafik sergileyen Fenerbahçe, bu müsabakada da hanesine 3 puan yazdirirken, dis sahada 15 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kanarya bu süreçte; Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasimpasa, Pendikspor, Besiktas, Kayserispor, Istanbulspor, Gaziantep FK, Basaksehir, Antalyaspor, Rizespor, Hatayspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük’ü maglup ederken, Adana Demirspor ile berabere kaldi. Dis sahada en fazla puan (46) toplayan takim konumunda yer alan Fenerbahçe, deplasmanda oynadigi maçlarda rakip fileleri 38 kez havalandirdi.

Öte yandan sari-lacivertliler, dis sahada oynadigi 16 maçin 10’unda kalesini gole kapatti. Bu karsilasmayla birlikte sari-lacivertliler, üst üste galibiyet sayisini 10’a yükseltti ve bir sezonda üst üste 10 galibiyete ulasarak rekor kirdi.

Deplasmanda en fazla galibiyet aldigi sezon

Sari-lacivertliler, Karagümrük karsisinda aldigi galibiyetle bu sezon dis sahada 15. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, 21 takimla oynanan 2020-2021 sezonundaki rekorunu da egale ederek 14 galibiyet aldigi sezonu geride birakti. Kanarya o sezon deplasmanda 47 puan toplamisti. Sampiyonluk yasadigi 2010-2011 sezonunda 9 maçlik galibiyet serisi yakalarken, bu sezon bu sayiyi geçmeyi basardi.

Ismail Kartal’in ögrencileri, kalan bölümde dis sahada 1 puan almasi durumunda puan rekorunu egale edecek, söz konusu rakami geçmesi durumunda ise puan rekorunu kiracak.

Fenerbahçe, ligde bir sonraki hafta Sivasspor’a konuk olacak.

Kaynak: İHA