Edin Dzeko, Fenerbahçe'de 20 Golü Geçen 5. Yabanci Futbolcu Oldu

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, Fatih Karagümrük maçinda attigi golle Süper Lig’de 20. golüne ulasti. Deneyimli futbolcu, sari-lacivertli kulüpte bir sezonda bu sayiyi geçen 5. yabanci oyuncu oldu.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük ile karsilasirken sahadan 2-1 galip ayrildi. Sari-lacivertlilerin kaptani Edin Dzeko, takiminin ilk golünü kaydetti.

38 yasindaki futbolcu, 49. dakikada Fred’in pasinda topu kontrol ederek yaptigi vurusla fileleri havalandirdi. Dzeko, Süper Lig’de 31 maçta forma giyerken, gol kralliginda da 20 golle zirvede yer aliyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplari ve elemelerinde de 4 golü bulunan Bosna Hersekli futbolcu, bu sezon toplam gol sayisini da 24 yapti.

Ligde üst üste 2 müsabakada gole imza atan Dzeko, Süper Lig tarihinde sari-lacivertli formayla 20 golü geçerek Elvir Bolic, Pierre Van Hooijdonk, Alex de Souza ve Enner Valencia’dan sonra 5. futbolcu oldu. Geçtigimiz sezon gol kralligi yasayan Valencia, 29 gol kaydetmisti.

Mücadeleye 11’de baslayan Edin Dzeko 90. dakikada yerini Serdar Dursun’a birakti.

Kaynak: İHA