Diyarbakir'da Binlerce Taraftar Dev Ekranda Maç Keyfi Yapti

TFF 2. Lig Kirmizi Grup lideri Amedspor, GMG Kastamonuspor’u deplasmanda 1-0 yenerek galip geldi. Trendyol 1. Lig’e yükselme yolunda büyük bir avantaj elde eden Amedspor maçi, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentte iki ayri noktada kurulan dev ekrandan taraftarlar tarafindan takip edildi.

TFF 2. Lig’de sampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor ve Amedspor, Kastamonu’da karsi karsiya geldi. Maçi tek golle kazanan Amedspor, ligin bitimine 3 maç kala 1. Lig’e yükselme yolunda önemli bir viraji dönmeyi basardi.

Amedspor maçin 3. dakikasinda Eyüp Oskan’in attigi golle 1-0 öne geçti. Kastamonuspor’un beraberlik arayisi sonuçsuz kalinca, Amedspor ligin ilk yarisinda 2-1 yenildigi rakibini deplasmanda 1-0’la maglup etti.

Öte yandan Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehir merkezinde Kent Meydani ve Park Orman’da dev ekranlar kurularak taraftarlar maçi büyük bir heyecanla takip etti. Galibiyet sonrasi taraftarlar kutlama yaparken, uzun araç kuyruklari olustu.

Taraftarlardan Berat Çolak, dev ekranlardan maçi büyük bir coskuyla seyrettiklerini dile getirdi.

Çolak, “90 dakika boyunca Büyüksehir Belediyemizin kurdugu dev ekranlar sayesinde Park Orman ve Kent Meydani’ndan GMG Kastamonuspor - Amedspor maçini izleme firsatimiz oldu. Binlerce kisi bu maçi izledi. Bu maçi izlemek için coskuyla bekledik. Maçi sampiyon olarak ilan ettik. Insallah sampiyonluk bize nasip olacak” dedi.

Diger bir taraftar Süleyman Batibay ise, “Kritik olan GMG Kastamonuspor - Amedspor maçini aldik. Sadece 1 puanimiz kaldi. Onu da aldik mi sampiyon olacagiz. Amedspor bu sene sampiyon” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA