Bundesliga'da Bayer Leverkusen Tarihinde Ilk Kez Sampiyon

Bayer Leverkusen Bundesliga’nin 29. haftasinda sahasinda karsilastigi Werder Bremen’i 4-0 maglup etti ve ligin bitimine 5 hafta kala sampiyon oldu. Leverkusen kulüp tarihinde ilk kez sampiyonluk yasadi.

Bundesliga’nin 29. haftasinda Bayer Leverkusen evinde Werder Bremen ile karsi karsiya geldi. Leverkusen sahadan 5-0’lik skorla galip ayrildi. Ev sahibi ekipte galibiyeti getiren golleri 25. dakikada penaltidan Victor Boniface, 60. dakikada Granit Xhaka ile 68, 83 ve 90. dakikalarda Florian Wirtz kaydetti.

Bayer Leverkusen bu sonuçla puanini 79’a çikardi ve ligin bitimine 5 hafta kala sampiyonlugu garantiledi. 1904 yilinda kurulan Leverkusen tarihinde ilk kez sampiyon oldu.

Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, bu sezon ligde çiktigi 29 müsabakada hiç maglup olmadi ve 25 galibiyet, 4 beraberlik aldi.

Xabi Alonso ile dipten zirveye

Antrenörlük kariyerine 2018 yilinda Real Madrid altyapisinda baslayan Xabi Alonso daha sonra Real Sociedad B takiminin basina geçti. 42 yasindaki çalistirici ardindan kariyerine Almanya’da devam etti.

Geçtigimiz sezon Bundesliga’nin 8. haftasinda sonra Bayer Leverkusen 17. siradayken göreve gelen Alonso iki sezonda Alman ekibini zirveye tasidi. Xabi Alonso ayrica antrenörlük kariyerinde ilk sampiyonlugunu yasadi.

Kaynak: İHA