Artvin'de Bir Grup Adrenalin Meraklisi Buz Tutmus Göle Girdi

Artvin’in Savsat ilçesinde bulunan buz tutmus Karagöl’e giren bir grup adrenalin meraklisi sporcu soguk havaya aldiris etmeden suyun tadini doyasiya çikardi. Ardindan Hopa ilçesinde bulunan Karadeniz’in azgin sularinda soguk su yüzme antrenmani yaptilar.

Artvin’in ‘sakin sehir’ ünvanli Savsat ilçesindeki Karagöl-Sahara Milli Parki bu kez çok farkli bir ziyaretçi agirladi. Türkiye’nin farkli bölgelerinde bulunan deniz ve göllerine soguk havalarda giren Avcilar 3K Triatlon Dernegi üyeleri bu kez Savsat ilçesinde bulunan ve bir bölümü buz tutmus olan Karagöl’e girdi.

Ramazan bayrami tatili dolayisiyla Karadeniz turu kapsaminda Artvin’e gelen Avcilar 3K Triatlon Dernegi üyeleri, buz tutan Savsat Karagöl’ün henüz çözülmedigini duyunca antrenman yapmak için bölgeye gitti. Avcilar 3K Triatlon Dernegi baskani Ilyas Öztürk ve spor komisyonu baskani Önder Uzun buz gibi göle girerek suyun keyfini doyasiya çikardi.

Grup daha sonra Hopa ilçesinde bulunan denize girdi. Karadeniz’in azgin ve buz gibi sularina aldiris etmeden antrenmanlarini gerçeklestirerek herkesi soguk su sporuna davet ettiler.

Avcilar 3K Triatlon Dernegi, Spor Komisyonu Baskani Önder Uzun, “Soguk su yüzmesi Türkiye’de çok bilinmeyen bir brans, Almanya basta olmak üzere bir çok ülkede iddiali sporcular var. Dün de Artvin’in Savsat ilçesinde bulunan Karagöl’e girdik. Göl Buz tutmustu. Buzlari kirarak üstünden geçtik. Bugün de Artvin Hopa’da deniyoruz, Karadeniz’in buz gibi sularinda antrenman yaptik" dedi.

Avcilar 3K Triatlon Dernegi Baskani Ilyas Öztürk ise, “Dün Savsat’ta buz tutan gölde yüzdükten sonra Karadeniz sicak geldi, ama burada da ciddi soguk var. Türkiye’de fazla yayginlasmadi ama bu sporu herkese tavsiye ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA