Alanyaspor - Galatasaray 16. Randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de yarin deplasmanda oynayacagi Corendon Alanyaspor ile ligde 16. kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Galatasaray yarin saat 20.00’de deplasmanda Alanyaspor ile karsilasacak. Sari-kirmizililar 27 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 84 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Turuncu-yesilliler ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 maglubiyet sonucunda topladigi 42 puanla 10. sirada yer aliyor.

16. randevu

Alanyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de 15 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 9 kez sahadan 3 puanla ayrilirken, turuncu-yesilliler ise 3 defa rakibini maglup etmeyi basardi. 3 karsilasma da berabere sona erdi. Aslan’in 35 golüne, Akdeniz ekibi 17 golle cevap verdi.

Ligin ilk yarisinda Istanbul’da oynanan müsabakayi Galatasaray 4-0’lik skorla kazandi.

Deplasman karnesi

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 15 maça çikti. Sari-kirmizililar bu müsabakalarda 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi ve 36 puanla bu alanda ikinci sirada yer aliyor. Aslan son olarak dis sahada Kasimpasa ile mücadele etti ve sahadan 4-3 galip ayrildi.

Son 19 lig maçini kaybetmedi

Süper Lig’de sampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray oynadigi son 19 maçta rakiplerine kaybetmedi. Son olarak ligin ilk yarisinda Hatayspor’a yenilen sari-kirmizililar daha sonra oynadigi 19 mücadelede 17 galibiyet, 2 beraberlik aldi. Cimbom ayrica son 12 lig maçinda da 3 puan aldi. Cimbom ligde en son evinde Hatayspor’u 1-0 maglup etti.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon savunma performansiyla da öne çikiyor. Sari-kirmizililar oynadigi 31 karsilasmada kalesinde 20 gol gördü ve bu performansiyla da ligin en az gol yiyen takimi konumunda yer aliyor. Aslan ayrica bu müsabakalarin 16’sinda da kalesini gole kapadi.

Icardi’den son 3 maçta 4 gol

Galatasaray’in Arjantinli futbolcu Mauro Icardi son haftalari bos geçmiyor. Icardi, Süper Lig’de son 3 haftada rakipleri 4 kez havalandirarak galibiyetlerde önemli rol oynadi. 31 yasindaki futbolcu, gol kralliginda Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko ile yarisiyor. Dzeko 19 golle ilk sirada yer alirken, Icardi 18 golle takip ediyor.

Galatasaray Süper Lig’de bu sezon 69 gol atarken bu gollerin 18’ini Mauro Icardi, 11’ini de Kerem Aktürkoglu kaydetti.



6 futbolcu sari kart sinirinda

Galatasaray’da, Alanyaspor maçi öncesinde 6 futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Victor Nelsson, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sari kart sinirinda yer aliyor. Bu futbolcular sari kart görmesi durumunda 33. haftada evindeki Pendikspor karsilasmasinda cezali duruma düsecek.

Sari-kirmizililarda kaleci Günay Güvenç cezasi nedeniyle kadroda olmayacak.

Okan Buruk ile Fatih Tekke, 4. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, bugüne kadar resmi müsabakalarda 3 kez rakip oldu. Buruk, Galatasaray’i çalistirirken, Tekke de Istanbulspor ve Alanyaspor’un basindaydi. Okan Buruk’un takimi oynanan 3 karsilasmadan da galip ayrildi.

Cihan Aydiin düdük çalacak

Alanyaspor - Galatasaray karsilasmasini hakem Cihan Aydin yönetecek. Aydin’in yardimciliklarini Deniz Caner Özaral ve Hakan Yemisken yapacak. Maçin 4. hakemi de Çagdas Altay olacak. Müsabakanin VAR koltugunda yabanci hakem görev alacak.

Kaynak: İHA