2024 Büyükler Balkan Sampiyonasi'nda Türkiye Erkek Milli Takimi Sampiyon

Karadag’in Niksiç sehrinde yapilan Ostraski Polumaraton 2024 Büyükler Balkan sampiyonasinda, erkek milli takimi sampiyon oldu.

8 ülkenin katildigi Büyükler Balkan Sampiyonasi’nda Türkiye, takimlarda 1 bronz madalya ve 6’incilikla kürsüye çikti. Kadinlarda ise Pinar Demir bronz madalya kazandi.

Ostraski Polumaraton 2024 Yari Marotonu’na Pinar Demir, Mahsun Deger ve Bahattin Üney’le katilan milliler sampiyonayi 2 bronz madalya ile tamamladi.

Büyük erkeklerde birinci David Nikolli (Arnavutluk), ikinci Luke Mikallef Perconte (Malta), üçüncü ise Bahattin Üney (Türkiye) 1.11.01’lik derecesiyle bronz madalya kazandi.

Milli atlet Bahattin Üney 1.11.01’lik derecesiyle ferdi siralamada üçüncü olarak bronz madalya kazanirken, Mahsum Deger ise 6. oldu ve takimlar derece toplami sonunda Türkiye sampiyon oldu. Karadag 2’inci olurken Bosna ise üçüncü olarak sampiyonayi tamamladi.

Büyük kadinlarda birinci Luiza Gega (Arnavutluk), ikinci Marinela Nineva (Bulgaristan), üçüncü olan Pinar Demir ise (Türkiye) 1.27.58’lik derecesiyle bronz madalya kazandi.

Kaynak: İHA