Samsunspor, 3 Büyükler Disinda Iki Bransta Yarisan Tek Anadolu Takimi Özelligini Kaybetti

Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas disinda futbolda ve basketbolda Süper Lig’de takimi bulunan tek Anadolu kulübü olan Samsunspor, basketbol takiminin küme düsmesinin kesinlesmesiyle bu özelligini kaybetti.

Samsunspor, bu sezon ilk kez hem futbolda hem de basketbolda Süper Lig seviyesinde sehrini temsil etme basarisi gösterdi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas disinda bunu basarabilen tek Anadolu takimi olan Samsunspor’da basketbol takimi, ligde kalma mücadelesine haftalar öncesinden havlu atti. Son olarak bugün deplasmanda karsilastigi Pinar Karsiyaka’ya 103-71 maglup olan kirmizi-beyazlilar, Türkiye Basketbol Ligi’ne düstü.

Bu sezon 27 maçta 3 galibiyet ve 24 maglubiyet alarak 16 takimli ligde sezonu son sirada bitirmeyi garantileyen Samsunspor Basketbol Takimi, kalan 3 haftada prestij maçlarina çikacak. Kirmizi-beyazlilar kalan müsabakalarda sirasiyla içeride Bahçesehir, deplasmanda ise Galatasaray ve Besiktas ile karsilasacak.

Samsunspor’un futbolda hedefi ligde kalma

Samsunspor Futbol Takimi ise Besiktas maçi öncesinde 31 maçta 37 puanla küme düsme hattinin hemen üzerinde bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar, henüz karsilasmadigi Besiktas, Anada Demirspor, Kasimpasa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük mücadelelerinden alacagi puanlarla ligde kalmayi hedefliyor.

Kaynak: İHA