Markus Gisdol Açiklamasi 'Besiktas'in Stadina Gelerek Buradan Kolayca Galip Ayrilamazsiniz'

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Besiktas maçinin ardindan yaptigi açiklamada, alinan 1 puandan dolayi mutlu oldugunu söyleyerek, “Besiktas’in stadina gelerek buradan kolayca galip ayrilamazsiniz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Samsunspor, deplasmanda karsilastigi Besiktas ile 1-1 kaldi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol açiklamalarda bulundu. Gisdol, “Ilk yarinin ilk 30 dakikasinda gösterdigimiz performanstan kesinlikle memnun degilim. Bu konuda devre arasinda oyuncularimla konustum ve neyi degistirmemiz gerektigi üzerine karar verdik. Ilk 30 dakika sonrasinda gösterdigimiz performanstan da memnunum. Özellikle ilk yarinin son 10 dakikasinda daha baskin olan taraf bizdik. Rakibi nasil durdurmamiz gerektigini konustuk. Sahada çok iyi savastik. Aldigimiz 1 puandan dolayi mutluyum” diye konustu.



"Her maçi kazanamayiz"

Son haftalarda takimin sergiledigi performansin elestirilmesi üzerine Gisdol, “Pendikspor karsisinda kötü bir oyun sergiledigimizi söyleyemem. Her maçi kazanamayiz. Bugün de zor bir takima karsi oynadik. Ona göre taktiksel degisiklikler yapmak durumunda kaldik. Besiktas’in stadina gelerek buradan kolayca galip ayrilamazsiniz. Sonuç olarak 1 puan kazandigimiz için sizin de mutlu olmaniz gerekiyor” seklinde konustu.

Tecrübeli teknik direktör, Soner Gönül’ün performansinin sorulmasi üzerine, “Özellikle burada bazi oyuncular hakkinda çok soru geliyor. Soner’in oynadigi maçlarda ve idmanlarda gösterdigi performans sebebiyle oynamasi gerektigi taraftariyim. Her hafta farkli oyuncular hakkinda sorular geliyor. Samsunspor taraftari oyuncularin performansindan mutluluk duyabilirler. Bütün oyuncularimiz ligde kalmak için ellerinden geleni yapiyor” ifadelerini kullandi.

“Kararin sezon basinda alinmasi gerekirdi”

"Yabanci VAR Hakemi" karari hakkinda da konusan Markus Gisdol, “Bu tamamen Türkiye Futbol Federasyonu’nun karari. Bu karari kimler aliyor bilmiyorum. Bizim için her maç önemli ve kritik. Bizim için bu maçta önemliydi. Hakemlerin kararlarinda daha istikrarli olmalarini istiyorlarsa bu kararin sezon basinda alinmasi gerekirdi. Sezon degerlendirmesini mevcut hakemlerle yaparak nerede hata yapildiginin kararlastirilmasi gerekiyordu. Herkesin sakin olmasi gerekiyor. Sezon boyunca enteresan seyler yasadik. Hakemlere saygi duymamiz gerekiyor. Federasyonun bazi kararlarina anlam veremiyorum. Örnegin bazen anlamsiz bir sekilde lig maçlari 1 hafta erteleniyor. Avrupa’nin önde gelen liglerinde bu tarz olaylara rastlayamazsiniz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA