Fernando Santos Açiklamasi 'Istifa Etmeyi Düsünmüyorum'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, Samsunspor beraberliginin ardindan takimin galip gelememesine ragmen kötü oynamadiklarini dile getirerek, “Istifa etmeyi düsünmüyorum” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Besiktas, sahasinda karsilastigi Samsunspor ile 1-1’lik skorla berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, “Aslinda ilk yari iyi oynadik. Planlarimizi gerçeklestirdik. Önde basan ve rakibine üstünlük kuran bir takim vardi sahada. Golü de bulduk. Daha fazla da gol atabilirdik. Pozisyonlara girdik ama sonuçlandiramadik. Ikinci yarida da gol bulabilirdik ki bu istekle ve planla basladik ikinci devreye. Skoru saglama alamadik ve istediklerimizi yapamayinca kalemizde golü gördük. Futbolda böyle seyler yasanabiliyor. Bu sonuç sebebiyle üzgünüz. Orta sahada yasanan düsüsü fark ettim ve Alex Chamberlain’i 65. dakikada oyuna girdi. Ben aslinda savunmamizin geride kuruldugunu görünce Chamberlain’e tecrübesinden yararlanmak için sahaya sürdüm. O oyuna girdikten sonra dakikalar sonra gol yedik. Galip gelmek için her seyi denedik ama basaramadik” diye konustu.



“Istifa etmeyi düsünmüyorum”

Taraftarlarin maçin belli bölümlerinde kendisini istifaya davet ettiginin hatirlatilmasi üzerine Santos, “Türkçe bilmedigim için taraftarin tezahüratlarini anladigimi söyleyemem. Bunlar futbolun içinde var. Sonuçlar kötü olunca taraftar da dogal olarak ortaya tepki koyuyor. Son üç maçimiza baktiginizda sanssizlik yasadik. Taraftarimizin verdigi tepki dogru diyebilirim. Oyuncularim hakkinda konusmam gerekirse, onlarin iyi savastigini düsünüyorum. Ama olmayinca olmuyor. Ben istifayi düsünmüyorum. Aslinda bunu geçen hafta da net bir sekilde açiklamistim. Neler yaptigimin farkindayim. O yüzden böyle bir düsüncem yok. Ben buraya isimi yapmaya geldim. Isimin basinda olacagim” seklinde konustu.



“Al Musrati’nin performansi Ramazan ayi boyunca düsüktü”

Kadroya yeni katilan oyuncularin performansinin sorulmasi üzerine Portekizli teknik adam, “Sonuçlar kötü ama ben oyunumuzun kötü oldugunu düsünmüyorum. Genel olarak son 5 maçta kötü sonuçlar aliyoruz. Ama ben kötü oynadigimizi düsünmüyorum. Bazen böyle baskili oyunlarda duygusal düsüne biliyorsunuz. Muçi iyi basladi ama orta sahada yigilmak için oyundan aldim. Musrati’nin Ramazan ayi boyunca performansi düsüktü ve bu yüzden bugün de yedek olarak baslattim. Joe Worrall ise bana göre opsiyon oyuncusu. Bu benim fikrim. Tayyip ise çok iyi çalisiyor. Gelecek vadeden bir oyuncu oldugunu düsünüyorum” açiklamalarinda bulundu.

“Türkiye Kupasi’ni kazanacagiz”

Ligde istenilen sonuçlari alamamalarina ragmen kupada hedefe ulasabileceklerinin altini çizen tecrübeli teknik adam, “Türkiye Kupasi’ni kazanacagiz. Oynadigimiz 3 maçi da kazandik. Farkli bir kulvar. Taraftarlar bu konuda ne düsünür bilemem. Camia olarak Türkiye Kupasi’ni kazanacagimizdan yüzde yüz eminim” ifadelerini kullandi.

“Taraftarlarin tepkisini anliyorum”

Taraftarlarin beklentisini anladigini dile getiren Santos, “Çok büyük bir degisim lazim. Iyi bir proje lazim. Evet aldigimiz sonuçlar kötü. Bu takima galibiyet lazim. Yönetimin bunu basarabilecegini düsünüyorum. Kupa finaline kadar buradayim. Türkiye Kupasi’ni alirsak ona göre konusuruz. Ama eger kazanamazsak o zaman ona göre konusuruz. Kariyerimde nadiren olan bir sekilde sezon ortasinda bir takimda görev aldim. Sezon basinda takimla birlikte baslamak ve kondisyonu istedigim gibi ayarlayabilmek çok daha farkli. Ben ocak ayinda geldigimde zaten karisik bir durum vardi ve Afrika Kupasi’na giden çok oyuncu vardi. Bunlarin yani sira sakatliklar da çok fazlaydi. Kötü sonuçlar alindiginda taraftarin bu tarz tepki vermesi bence normal bir durum. Subat ayinda iyi skorlar aldik ve ne yazik ki sonrasinda bazi seylerin zora girmeye basladigini söyleyebilirim. Bu süreçte oyunculari sürekli motive ettim. Iyi isler de yaptik. Benim bu tarz durumlarda savasacak tecrübem var. PAOK ile ilk çalismaya basladigimda da buna benzer bir durum yasadik. Ilk 2 sene kötü basladik fakat sonrasinda 2 yil boyunca Avrupa kupalarinda basarili bir sekilde boy gösterdik. Hatta sampiyonlugu az farkla kaçirdik. Ben baskanimizin bu durumun altindan kalkabilecek birisi oldugunu düsünüyorum. Ben zaten bu projenin temeli olarak buraya geldim. Geldigimde hedef zaten ligde üçüncü olmak ve Türkiye Kupasi’ni almakti. Evet, su anda lig üçüncülügü biraz sikintili bir sürece girdi ama kupada hedefimize ulasmak için çalismaya devam edecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA