Depremzede Ögrenciler Beton Sahadan Madalyaya Uzandi

Depremin vurdugu Hatay’da ortaokul ögrencileri, okullarinin bahçesindeki beton sahada hazirlanarak katildiklari voleybol turnuvasinda tüm olumsuzluklara ragmen Türkiye 4.’sü oldu ve evlerine madalyayla döndü.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da, birçok bina yerle bir olmus ve yaklasik 25 bin insan vefat etmisti. Asrin felaketi, her yastan bireyin hayatini olumsuz etkiledi. Hatay’in Defne ilçesi Toygarli Mahallesi’nde bulunan Koçören Cemalettin Tinaztepe Ortaokulu ögrencileri, deprem sonrasindaki süreci voleybolla asti. Depremzede ögrenciler, okullarinin bahçesindeki beton sahada azimle basladiklari voleybolda umutlarini Türkiye Sampiyonasi’na tasidi. Turnuvada basari elde etmek isteyen afetzede ögrenciler, haftanin 4 günü yagmur çamur demeden çalistilar ve Sivas’ta düzenlenen Voleybol Okul Sporlari Türkiye Birinciligi turnuvasina katildilar. Azimle yola çikan depremzede ögrenciler; psikolojik sartlara, zemin kosullarina aldiris etmeden turnuvada basari göstererek Türkiye 4’üncüsü oldu. Depremzede ögrencilerin basarisi okul arkadaslarina ve bölge halkina moral oldu.

“Yagmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspas ve çek pas ile sahayi temizleyerek çalisti"

Deprem sonrasi süreci sporla asmaya çalistiklarini belirten Beden Egitimi Ögretmeni Derya Bahan, “Bu çocuklar deprem görmüs çocuklardir. Kisitli malzemelerle çalistilar. Toplarimizin bazilari yamuk ve patlakti. Saha ve kosullara ragmen çocuklarimiz yilmadi. Depremzede çocuklarimiz, hiç yilmadan çalisarak Türkiye 4.’lügü getirdi. Haftanin 4 günü çalistik. Yagmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspasla ve çekpas ile sahayi temizleyerek çalistilar. Ellerinden geleni yaptilar ve bize Türkiye 4.’lügünü getirerek bu gururu yasattilar” dedi.



“Bizim beton sahaya karsin onlar spor salonlarinda oynuyorlardi”

Emek vererek hak ettikleri basariya ulastiklarini ifade eden 13 yasindaki voleybolcu Kadir Çalici, “Daha iyi olabilirdik ama olamadik. Biraz sansizdik. Bizden uzun rakiplerimiz vardi. Bizden daha avantajli ve antremanlilardi. Bizim beton sahaya karsin onlar spor salonlarinda oynuyorlardi. Ama biz ne sansimiz varsa oynadik ve hak ettigimizi aldik” seklinde konustu.



“Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum”

Depremi unutmak ve psikolojiden kurtulmak için voleybol oynadigini dile getiren 13 yasindaki voleybolcu Feyzi Çalici, “Rakiplerimizin hepsi 1.80 ve 1.90 boylarindaydi ve bizimkilerin de hepsi 1.60 boylarindaydi. Ona ragmen bu basariyi elde ettik. Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA