Boluspor - Ümraniyespor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 30. haftasinda Boluspor sahasinda Ümraniyespor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, play-off potasinin içine girdikleri için mutlu olduklarini ifade ederek, “Maç öncesi kazanamadigimiz için biraz baski vardi üzerimizde. Böyle bir maç oynadik. Ümraniye de düsme potasina yakin oldugu için zorluk derecesi yüksek bir maçti. Daha önce de çok defa söyledigim gibi ligin boyu kisaldikça hedefler çok belirgin hale geldikçe saha içi oyunlari zorlasiyor. Konsantrasyon anlaminda gol yememe adina oyunlar oynaniyor. Ilk yari rakip, haftalardir dörtlü savunma oynarken bugün 5’li savunmayla oynadi. Biz de formasyon anlaminda bir cevap vermemiz gerekiyordu. Oyun basladiktan sonra formasyonu degistirdik. Ilk yari 3-4 tane net pozisyonumuz vardi, rakip kaleci iyi oynadi. Onlar da bir iki tane pozisyon yakaladi. Geriye de düsebilirdik. Çok derin savunmalara bu sefer biz de besli karsilamaya basladik. Oyun çok böyle gidip gelmeye basladi.

Bir ara kontrolden çikti, oyunu kontrol edemedik. Çok geçis gücümü yemeye basladik son bölümde tabii ofansif oyuncu anlaminda bütün ofansif oyuncular sahanin içindeydi. Orta saha var ama üçüncü bölgede ufak oyuncu ve eksigimiz var. Sadece Tunahan vardi. Onu kaleye yakin kullanabiliyorduk. O da sag olsun oyuna girdi, skoru degistirdi. Kazandik. Ligin bitmesine dört hafta kaldi. Bugün Gençlerbirligi’ni kaybetmesiyle bugün itibariyla play-off potasinin içindeyiz. Tabii buraya çok biz zor sartlarda geldik. Burada kalmak daha az zor. Kazandigimiz için mutluyum” diye konustu.



Hüsamettin Balci: "Maglubiyeti hak etmedigimizi çok rahatlikla söyleyebilirim"

Hakemin kararlarini elestiren Ümraniyespor Teknik Direktörü Hüsamettin Balci ise, “Çok önem verdigimiz bir müsabakaydi. Hak etmedigimizi çok rahatlikla söyleyebilirim. Oyunun basindan sonuna kadar ne yaptigini bilen, çok iyi mücadele eden ve maçi puani ve puanlari kopartmak için tüm mücadeleyi gösteren bir takim vardi. Soyunma odasinda da oyuncularima çok tesekkür ettim. Maçin sonucunda hakemin etkisi var midir, çok önemli degil bizim için. Hakemle ilgili çok fazla konusma yapmiyorum ancak bir seyin de altini çizmek gerekiyor. Bir oyuncunun illa yere düsmesi mi gerekiyor penalti verilmesi için? Veya sakatlanmasi mi gerekiyor? Penaltiyi vermedigi pozisyonun aynisini bir dakika sonra rakibe faul olarak verebiliyorsun. Bu da çifte standardi gösteriyor. Bizim hiç öyle bir beklentimiz de yok. Sadece ortada bir maç yönetilmesi bizim için yeterli. Kararin hakkini vermek önemli. Maça gelirsek, birinci yari o yüzden yine gitti ama yine diyecegim; matematik olarak iste fizik olarak bütün parametrelerde bizim üstünlügümüz var” dedi.

Kaynak: İHA