Milli Yüzücünün Tercihi Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari için 21 gün boyunca kamp yapan milli yüzücü Ekaterina Avramova’yi agirladi.

Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla sehre kazandirilan ve 1850 metre yükseklikte hizmet vermeye devam eden Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, farkli branslarda profesyonel spor takimlarinin ve sporcularin tercih ettigi kamp merkezi olmaya devam ediyor. Türkiye’yi daha önce 2 kez olimpiyatlarda temsil eden Bulgar asilli milli yüzücü Ekaterina Avramova, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’na gidebilmek için Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde 21 gün boyunca kamp yapti. 2013 yilinda Türkiye’ye yerleserek, milli takim için mücadele etmeye baslayan Bulgar asilli milli yüzücü Ekaterina Avramova’nin da tercihi Kayseri’deki Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi oldu. Kamp Merkezi’nde hazirliklarini gerçeklestiren milli yüzücü Avramova, Paris 2024 Olimpiyatlari’na katilabilmek için yogun tempoda çalisti. Milli yüzücü Ekaterina Avramova, burasini tercih ettigi için çok mutlu oldugunu belirterek, “Türk Milli Yüzme Takimi sporcusuyum, ayni zamanda Enka Spor Kulübü sporcusuyum. Çok eglenceli bir kampti. Buraya geldigimiz için çok mutluyum. Burada daha çok elit sporcuyu daha yüksek seviyede antrenman yaparken görmeyi çok isterim. Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etmek istiyorum, burada ihtiyacim olan her imkâni bana sunduklari için” diye konustu.

Yüksek Irtifa Kamp Merkezi Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalismalarinin yani sira Yüksek Irtifa Kamp Merkezi içerisinde bulunan Kapali Spor Salonu’ndaki Fitness Salonunda antrenman yapan Avramova, “Bu salonda ihtiyacim olan her sey vardi. Burada yaptigim çalismalarin yüzme antrenmanlarima katkisi oldugunu düsünüyorum, çok tesekkür ederim hepsi için” dedi.

Milli sporcunun antrenörü ve Türkiye Yüzme Milli Takim Kurul Üyesi Ender Kalpak ise, tesisin her anlamiyla donanimli oldugunu belirterek, sunlari söyledi;

“Buraya gelis sebebimiz 2024 Paris Olimpiyatlarina hazirlik amaciylaydi. Burada böyle güzel bir tesis oldugunu duydugumuzda hemen hazirliklara basladik. Buradaki arkadaslarla irtibata geçtik. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun imkânlariyla burada 21 gün kamp yaptik. Tesisler her anlamda çok donanimliydi. Kampimiz çok güzel geçti. Ayrica biz Enka Spor Kulübü olarak 4 ayri bransta onlarca sayida sporcuyla olimpiyatlara katiliyoruz. Hedefimiz tekrar 2024 Paris Olimpiyatlarina en fazla sayida sporcu göndermek. Bu anlamda tekrar tesis çalisanlarina, herkese, belediye çalisanlarina tesekkür ederiz.”

Kaynak: İHA