Manisa FK - Eyüpspor Maçin Ardindan

TFF 1. Lig’in 30. haftasinda Manisa FK, sahasinda Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan her iki takimin teknik sorumlulari maçi degerlendirdi.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Manisa FK Teknik Sorumlusu Nevzat Dinçbudak, “Maçin ilk 20 dakikasinda maalesef istedigimiz gibi oyunumuzu sergileyemedik. Rakip takim iyi oyunculardan kurulu. Hafta içi analizlerimizde ön tarafta özellikle çok oyuncuyla rakipleri sikintiya sokan bir ekip. Biz de kazandigimiz toplarla kenarlara oynayarak rakibi eksik yakalayip skora gitmek istiyorduk. Ama maalesef 20. dakikaya kadar bunu çok yapamadik. 20. dakikadan sonra oyunu biraz daha dengeleyip geriye düsmemize ragmen oyuncularimiz iyi reaksiyon verdi. Bu süreçte de pozisyonlara girdik. 2-0 geriden özellikle 2-2’yi yakaladik. Galip gelebilecek pozisyonlari da bulup maalesef degerlendiremedik. Tabii böyle bir kuvvetle sampiyon olmus bir ekibe karsi oyuncularimiz iyi direnç gösterdi. Bu kisa sürede 5-6 günde iki maç oynadik üst üste. Bundan dolayi da burada içeride kazanip ligdeki konumumuzu daha iyi yerlere tasimayi düsünüyorduk. Ama kaybetmeyip bir puan almak da bizim için kötü degil diye düsünüyorum” dedi.



Eyüpspor cephesi

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavas ise, “Zor bir karsilasma bizi bekliyordu. Manisa çok kaliteli bir ekip. Kadro yapisiyla oynadiklari oyunla bugüne kadar bulunduklari pozisyonu hak etmiyorlardi. Ayrica maçin bir de psikolojik tarafi vardi. Ligi erken tamamlamis. Hedefine erken ulasmis bir takim ve zor bir süreç geçiren bir takim. Psikolojik açidan aslinda maça baktigimizda biz karsilasmaya iyi basladik. Istedigimiz gibi basladik. Daha sakin kalan taraf bizdik. Iyi oyun oynayarak skoru da bulduk ve artirdik. Ancak sonrasinda maalesef rehavet hastaligina kapildik ve Manisa bundan sonra oyunda ivmelenmeye basladi.

Skoru esitlediler. Ondan sonraki süreçte 10 kisi kalmamizla bu maçi biraz bizim için zorlastirdi. Ancak yaptigimiz hamlelerle oyuncularin ekstra mücadelesiyle skoru korumayi bildik. 1 puan aldik. Maçin hakki genel baktigimiz zaman 1 puandi diyebilirim. Manisa iyi mücadele etti. Onlari da tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kendilerine basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA