Hakan Çalhanoglu Açiklamasi 'Galatasaray'a Duydugum Sevgiyi, Saygiyi Hiçbir Zaman Saklamadim'

Inter’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, verdigi bir röportajda yanlis anlasildigini belirterek, "Ben her zaman dürüstlüge önem verdim ve Galatasaray’a duydugum sevgiyi, saygiyi hiçbir zaman saklamadim. Hiçbir kulübe hiçbir zaman bir saygisizlik yapmam söz konusu olmadi, olmaz" dedi.

Italya’nin Inter ekibinde forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, dün verdigi bir röportaj sonrasinda gündem olmustu. Çalhanoglu, bu konuyla ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapti. Galatasaray formali fotografiyla birlikte paylasim yapan 30 yasindaki futbolcu, sunlari söyledi:

"Dün bir röportajda kullandigim ifadelerin yanlis anlasildigini belirtmek istiyorum. Bu yanlis anlasmanin dil farkliligindan kaynaklandigini düsünüyorum. Her zaman seffaf ve dürüstlügü prensip edinmis biri olarak herhangi bir yanlis anlasilmaya sebep vermemek adina bu açiklamayi yapmam gerek. Ben her zaman dürüstlüge önem verdim ve Galatasaray’a duydugum sevgiyi, saygiyi hiçbir zaman saklamadim. Hiçbir kulübe hiçbir zaman bir saygisizlik yapmam söz konusu olmadi, olmaz. Söylediklerim bir kulüp özelinde degil, ülke futbolumuzun gelisme temennisi özelindeydi. Son aylarda ülkemiz futbolunda yasananlar herkesin malumu. Bu yasananlarin marka degerimizi olumsuz etkiledigi de çok açik. Benim en büyük temennim ülke futbolunda herkesin bir araya gelip futbolumuzun seviyesini yukariya çekmesi. Çünkü bu yasananlarin tek zararinin kendimize oldugu ortada. Eger futbolumuzu hak ettigi yere getirirsek zaten dünya üzerindeki her futbolcu Türkiye’de oynamak isteyecektir, genç yaslarinda dahi. Bu basaracak potansiyelimiz, Avrupa’nin en iyi takimlariyla Sampiyonlar Ligi’nde rekabet edebilecek kapasitemiz var. Yeter ki ülkece artik bunu yapmaya karar verelim. Söylemek istediklerim bundan ibaretti."

Kaynak: İHA