Abdullah Avci Açiklamasi 'Iki Kulvarda Yolumuza Devam Ediyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Sivasspor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, iki kulvarda da yollarina devam ettiklerini belirterek, yedikleri golün ise yumusak bir takim olmaktan kaynakladigini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda sahasinda seyircisiz oynadigi maçta Sivasspor’a 1-0 maglup olan Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avci, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avci, "Tüm vatandaslarimizin ve taraftarlarimizin bayramini kutluyorum. Ocak ayinda 9 maç yaptik, 17 Mart’tan sonra ise 2 maç oynadik. Bu tarz planlamalar takimlarin ritmi için iyi olmuyor. Bülent Hoca geldikten sonra yari yariya 5’li oynamayi duruma göre tercih etti. Biz de böyle bir format bekliyorduk. Ona göre net bir sekilde çalistik. Gerekli pozisyonlara ilk yari itibariyla girdik. Böyle maçlarda öne geçersen maç farkli bir boyuta geçiyor. Geçemezsen farkli bir boyuta geçiyor. Yedigimiz gole baktigimizda 4 kisi arasinda oyuncu çikiyor. Yumusak takimiz. Temasli oyunda iyi degiliz bizim en zayif noktalarimizdan biri bu. Rakip öne geçince direnç artti. Biz de zaman zaman oyun disiplininden koptuk. Iki forvete döndük ama gerçeklesmedi istediklerimiz. Topa çok fazla sahip olduk ama bu sonuç almak için yeterli degil. Geri düstügümüzde bu tarz sikintilar yasayabiliyoruz" dedi.

Ligde üçüncülük ve kupa sanslarinin devam ettigini belirten Avci, "Bugün kazanabilseydik büyük bir avantaj yakalayacaktik. Üçüncülük için büyük bir adim atacaktik. Bugün gerçeklesmedi. Buradan kafamizi kaldirip önümüzdeki haftaki maça hazirlanmamiz gerekiyor ve sonra da kupa maçimiz var" diye konustu.

Avci, Trezeguet’i sakatlik riskinden dolayi oyundan aldiklarini da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA