Minik Sporcunun Milli Takima Uzanan Yolculugu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Spor Okullari ögrencisi Ali Mete Dere, Türkiye Satranç Sampiyonasi’nda üçüncü sporcu ile ayni puani alarak dördüncü oldu ve Satranç Milli Takimi’na katilmaya hak kazandi.



Ücretsiz spor okullari ile Kocaeli’den yeni sampiyonlarin yetismesine imkan saglayan büyüksehir belediyesi, genç yetenekleri uluslararasi standartlara uygun sekilde üst düzey sporcu olarak Türk sporuna kazandiriyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Spor Okullari ve Bilgievi ögrencisi olan 8 yasindaki Ali Mete Dere, Kocaeli Satranç Sampiyonu olarak sehri Türkiye Küçükler ve Yildizlar Satranç Sampiyonasi’nda temsil etti. Antalya’da düzenlenen sampiyonada Ali Mete, 240 sporcu içerisinde üçüncüyle ayni puani alarak Türkiye 4’üncülügü unvanini kazandi.

"Turnuvalarin ikinci yilinda Kocaeli sampiyonu oldum"

Büyüksehir Belediyesi’nin Ücretsiz Spor Okullari’nda çok küçük yasta kesfedilen Ali Mete satrançta gösterdigi basarili sürecin ardindan milli sporcu olarak Kocaeli’ye büyük bir gurur yasatti. Sampiyonada derece elde eden Ali Mete, Satranç Milli Takimi’na katilmaya hak kazandi. Ücretsiz Spor Okullari ile tanisma hikayesini anlatan Ali Mete, "5 buçuk yasimdayken ablamin yaninda satranç derslerine misafir olarak katildim. Derslerin eglenceli oldugunu görünce daha sik gelmeye basladim ve spor okullarina ben de kayit olmak istedim. Burada çok iyi bir egitim alarak kendimi gelistirdim. Turnuvalara katilan ablam gibi lisansli sporcu olmak istiyordum. 6 yasinda ilk lisansim çikti. Ayni yil içerisinde düzenlenen birçok turnuvada güzel dereceler aldim. Elde ettigim basarilar beni daha iyi bir oyuncu yapti ve daha fazla çalismaya basladim. Turnuvalarin ikinci yilinda Kocaeli sampiyonu oldum. Ilimizi Türkiye Sampiyonasi’nda temsil ettim ve üçüncü ile ayni puani alarak Türkiye dördüncüsü oldum. Ödüllü turnuvalarda dereceler elde ettim. Satranç oyununu çok seviyorum, büyük hedeflerim var, hepsine ulasmak istiyorum” dedi.

Saglikli nesiller yetistirmek, gençlere özgüven ve takim ruhu asilamak amaciyla hayata geçirilen Ücretsiz Spor Okullari’nda 108 antrenör, 6-14 yas araligindaki 36 bin 561 çocuga satranç, atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, güres, masa tenisi, voleybol ve yüzme branslarinda temel egitimler veriyor.

Kaynak: İHA