Konyaspor, Ligin Alt Siralarina Demir Atti

Trendyol Süper Lig’e bu sezon iyi bir baslangiç yapan ve ilk 4 haftada 4. basamaga kadar yükselen Konyaspor, son 10 haftadir ligin alt siralarina adeta demir atti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, 2023-2024 sezonuna Sirp Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde basladi.

Sirp teknik adam, yesil beyazli takimin basinda çiktigi 9 maçta 2 galibiyet, 4 maglubiyet ve 3 beraberlik aldi. Konyaspor, bu maçlarda 9 puan toplayarak ligin ilk 9 haftasini 15. sirada tamamladi. Kötü gidisat sonrasi Stanojevic ile yollarini ayiran Konya ekibi, teknik direktör Hakan Keles ile sözlesme imzaladi. Hakan Keles ise ligde çiktigi 10 maçta 2 galibiyet, 5 maglubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan topladi. Yesil-beyazlilar, ligin 19. haftasinda deplasmanda Galatasaray’a 3-0, ligin ertelenen 16. hafta maçinda yine deplasmanda Fenerbahçe’ye 7-1 maglup olduktan sonra teknik direktör Hakan Keles ile de yollarini ayirirken, küme düsme hattinda 18. sirada yer aldi. Konyaspor, Hakan Keles ile yollarin ayrilmasindan sonra 62 yasindaki Bosna-Hersekli çalistirici Fahrudin Omerovic ile mukavele imzaladi. Fahrudin Omerovic, yesil-beyazli takimin basinda çiktigi 11 lig maçinda 2 galibiyet, 3 maglubiyet ve 5 beraberlik alarak 14 puan elde etti. Bu maçlarda rakip fileleri 14 kez sarsan yesil-beyazlilar, kalesinde 13 gol gördü.

Süper Lig’in 31. haftasinda karsilastigi Trabzonspor’a evinde 3-1’lik skorla maglup olan Konyaspor, küme düsme hattinin 1 sira önünde 33 puan ile 16. sirada yer aliyor. Ligde kalan 7 haftada deplasmanda 3 maç oynayacak olan Konyaspor, 4 maçta da rakiplerini kendi evinde agirlayacak. Konyaspor, iç sahada oynayacagi maçlarda sampiyonluk yarisinda olan Fenerbahçe ile 35. haftada, yine sampiyonluk yarisinda olan Galatasaray ile de son haftada karsilasacak.

Konyaspor ligin alt siralarindan kurtulamiyor

Trendyol Süper Lig’e bu sezon iyi bir baslangiç yapan Konyaspor, 4. haftada deplasmanda oynadigi maçta Basaksehir’i 1-0’lik skorla maglup ettikten sonra 4. siraya yükseldi. Daha sonraki haftalarda kan kaybetmeye baslayan ve kötü gidisata dur diyemeyen yesil-beyazli ekip, ligin 16. haftasini küme düsme hattinda 18. sirada tamamladi. 11 haftayi küme düsme hattinda geçiren Konyaspor, deplasmanda 2-0 kazandigi Pendikspor maçindan sonra 14. siraya yükseldi. Son 3 haftada da 2 beraberlik, 1 maglubiyet elde eden Konya ekibi, küme düsme hattinin bir sira üstünde 16. sirada yer aldi.

Takima yeni katilan oyunculardan 2 gol, 4 asistlik performans

Konyaspor, ara transfer döneminde orta saha Emmanuel Boateng, kaleci Jakub Slowik, stoper Filip Damjanovic, kanat oyuncusu Valon Ethemi ve forvet Alassane Ndao’yu kadrosuna katti. Jakub Slowik, 8 maçta forma giyerken 4 gol yedi. Filip Damjanovic, yesil-beyazli takimda 8 maça çikti. Valon Ethemi 9 maçta forma giyerken 1 gol buldu, 3 asist yapti. 9 maçta forma giyen Alassane Ndao da 1 gol, 1 asistle oynadi. Emmanuel Boateng ise yesil-beyazli takimda forma sansi bulamadi.

Kaynak: İHA